Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
jahtba
Posts: 5
Joined: 01 Oct 2010, 19:31
Kabelski ponudnik: krs

Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by jahtba » 29 Jan 2011, 18:11

Lepo so mi priklopili modem in pc na internet,vse lepo dela. Zdaj pa sem hotel priklopiti drug računalnik na taisti modem (delujočega sem odklopil) seveda povezave na internet ni. Kakor hitro vrnem kabl nazaj v prvi pc,zadeva veselo dela naprej. Preprosto vprašanje,kaj in kako moram nastaviti pc,da bo povezava delala ? Koliko razumem,modem je z internetom že povezan,samo med njim in računalnikom ne gre povezat. Teh težav prej pri ADSL povezavi nisem imel,nastavil sem usmerjevalnik in nanj priklopil več portni svitch in domača mreža je bila tu. Predpostavimo, da se mi zruši xp in ga naložim na novo,kako se potem povezat na internet. Gledal sem navodila pri ponudniku kabelskega interneta in našel samo kako se pridobi samodejni IP.
Torej,prosil bi opis,kako recimo novoinstaliran pc priklopim na modem da se bo povezal na internet.

123
Posts: 31
Joined: 14 Dec 2009, 19:10

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by 123 » 29 Jan 2011, 19:26

Verjetno ima tvoj ISP vezan ip na MAC addreso. Telemach tega ni več - za druge kabelske ISP-je pa ne vem. Kloniraj MAC addreso starega računalnika na nov PC ali pa pokliči ISP-ja, da pri njih v sistemu zamenjajo tvojo MAC addreso

jahtba
Posts: 5
Joined: 01 Oct 2010, 19:31
Kabelski ponudnik: krs

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by jahtba » 29 Jan 2011, 19:43

kako pa kloniram mac addreso ?

123
Posts: 31
Joined: 14 Dec 2009, 19:10

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by 123 » 29 Jan 2011, 22:04

START --> NADZORNA PLOŠČA (CONTROL PANEL) --> OMREŽNE POVEZAVE (NETWORK CONNECTIONS) z desno tipko na POVEZAVA LOKALNEGA OMREŽJA ( LOCAL AREA CONNECTION) Izbereš LASTNOSTI ( PROPERTIES) Odpre se novo okno Izbereš KONFIGURACIJA (CONFIGURE) Izbereš zavihek NAPREDNO (ADVANCED) (če tega zavihka ni, kartica ne omogoča spremembe FIZIČNEGA NASLOVA) V levem delu okna izbereš NASLOV KARTICE (NETWORK ADDRESS) In v desnem delu pod VREDNOST (VALUE) Vpišeš željeni fizični naslov ( vpišejo se samo črke in številke brez pik, dvopičij ali vezajev) Spremembe potrdiš z OK, ponovno zaženeš računalnik.

To je za XP-je. Če maš pa kšne druge, se pa naredi podobno le kakšen postopek umes je lahko drugačen oz. se drugače imenuje.

jahtba
Posts: 5
Joined: 01 Oct 2010, 19:31
Kabelski ponudnik: krs

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by jahtba » 29 Jan 2011, 22:46

Hvala za pomoč,s programom smac 2.7 sem zamenjal mac addreso (mrežna je na osnovni plošči pc-ja). Pomembno je to,da sem razumel,da je prav ta addresa ključ rešitve problema.
Hvala za pomoč !

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by DognerDJ » 01 Feb 2011, 19:13

Dovolj bi bilo, da bi izklopil modem iz el. omrežja za 10 sekund ( to narediš vedno, ko menjavaš PC-je ) !

123
Posts: 31
Joined: 14 Dec 2009, 19:10

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Post by 123 » 07 Feb 2011, 08:06

Če ima operater zaklenjen na MAC addrese ti reset modema ne pomaga prav nič.

Pri Telemachu pa lahko zamenjaš do tri naprave na modemu (tri različne MAC addrese), pol moraš pa resetirat modem, ker na četrto ti pa ne da več ip-ja.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest