RTV SLO HD

Nekaj o novih in starih TV programih, vidnih v Sloveniji.

Moderators: komar, komar, komar

cable
Posts: 309
Joined: 30 Aug 2010, 12:17
Kabelski ponudnik: .

Re: RTV SLO HD

Post by cable » 06 Aug 2013, 10:42

"Infokanali" od danes naprej v HD. Seveda ne gre brez težav... Trenutno se predvaja brez HD logotipa.

User avatar
Izi
Posts: 179
Joined: 06 Nov 2009, 13:18
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Razširjeni paket
DVB-C Sprejemnik: TechniSat DIGIT HD4-CX
Location: Ljubljana

Re: RTV SLO HD

Post by Izi » 06 Aug 2013, 18:47

Ni dvakrat za reči, da RTV Slovenija dejansko oddaja zvok tudi v 5.1, pa je Telemach tisti, ki ga noče vključiti.

Za nekaj HD programov zanesljivo vem, da oddajajo Dolby Digital 5.1 zvok, pa ga Telemach namenoma uničuje in prekompresira v usrani MPEG Stereo.
Naprimer pri Discovery Science smo lahko videli, da so ga na začetku imeli na dveh kanalih in na testnem kanalu je imel Dolby Digital 5.1 zvok, na drugem kanalu pa samo MPEG Stereo. Potem so Testnega zbrisali in sedaj imamo Discovery Science samo v MPEG Stereo.
Kolikor sem takrat videl Discovery Science pravzaprav oddaja samo 5.1 zvok v različnih jezikih. Torej gre Telemach celo tako daleč, da namenoma pretvarjajo odličen Dolby Digital 5.1 zvok v ubogi MPEG Stereo. Zakaj hudiča delajo tako neumnost si ne morem niti predstavljati :?
Poleg tega je imel Discovery Science vključenih kar 12 različnih podnapisov za 12 različnih jezikov, pa so vse skupaj izrezali in sedaj program oddajajo brez podnapisov. Kaj hudiča se gredo na Telmachu?
Glede na to prakso je povsem možno, da nam Telemach oddaja RTV SLO HD v MPEG Stereo kljub temu, da je na voljo Dolby Digital 5.1.

cable
Posts: 309
Joined: 30 Aug 2010, 12:17
Kabelski ponudnik: .

Re: RTV SLO HD

Post by cable » 07 Aug 2013, 14:47

Ker živimo v zaostali družbi je treba tudi 5.1 DD dodatno plačati! Pa je star format... No saj se še vedno zaračunava za HD, ki je prav tako star format.


Sem prepričan, da RTV ne oddaja z 5.1 zvočnim zapisom.

Še info:
Kodiranje zvoka: ISO/IEC 11172-3, stereo, 192 kbit/s, CBR**
http://www.rtvslo.si/hd

Prav tako imata pro plus in siol opremo za HD 5.1 in ne oddajata v tem formatu. Pro plus že od leta 2008. Pa jih še kar gledate! Poleg tega so uničili TV3 in seveda ne bodo kaznovani. Pro plus ima posnetih je precej vsebin v HD. Nekaj tudi sofinanciranih iz ministrstva za kulturno... HD ne pomembna zadeva. Plačuje se pa vseeno. Medtem je ESPN US začel z oddajanjem v UltraHD kakšen mesec nazaj. Ne pomembno.

Telemachovo prekodiranje je poniževanje plačnikov njihovih storitev, ker se večina ne spozna na stvari. Lahko nemoteno nadaljujejo z nategovanjem.

Kar se pa tiče tujih jezikov pri Discovery Science HD verjetno kao nimajo plačanih avtorskih pravic. Poleg tega pa zvok zaseda dodaten prostor.

cable
Posts: 309
Joined: 30 Aug 2010, 12:17
Kabelski ponudnik: .

Re: RTV SLO HD

Post by cable » 08 Aug 2013, 19:17

Še vedno ne znajo predvajati HD vsebin!
Image
Image
Image

Legendaris
Posts: 102
Joined: 19 Sep 2009, 13:54
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Razširjeni paket
DVB-C Sprejemnik: Sony Bravia KDL-37W5500, Sony Bravia KDL-32EX500

Re: RTV SLO HD

Post by Legendaris » 10 Aug 2013, 09:35

ROFL... vidim da cable še zmeraj utruja s HD. Babe si torej še ni našel. :mrgreen:

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1783
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: RTV SLO HD

Post by DognerDJ » 10 Aug 2013, 16:25

:)

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1783
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: RTV SLO HD

Post by DognerDJ » 12 Aug 2013, 19:05

Sem danes malo gledal atletiko na TV SLO 2 HD - slika je bila vrhunska ! Tistim, ki slika ni všeč si naj čimprej nabavijo novi TV in očala ( tak kot jaz :) ).

cable
Posts: 309
Joined: 30 Aug 2010, 12:17
Kabelski ponudnik: .

Re: RTV SLO HD

Post by cable » 13 Aug 2013, 07:29

So imeli kar nekaj težav z logotipom. ;)

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1783
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: RTV SLO HD

Post by DognerDJ » 13 Aug 2013, 15:54

Dol mi visi za logotip dokler je slika vrhunska - zaradi mene sploh nebi rablo bit gor logota.

digital
Posts: 8
Joined: 13 Aug 2013, 21:51
Kabelski ponudnik: .

Re: RTV SLO HD

Post by digital » 14 Aug 2013, 17:39

Mene pa zanima, če slučajno kdo ve zakaj RTV uporablja SD parametere pri kodiranju HD slike.
Color primaries : BT.601 PAL
Transfer characteristics : BT.470 System B, BT.470 System G
Matrix coefficients : BT.601

Rec. 601, a comparable standard for standard-definition television (SDTV)
Rec. 709, the equivalent standard for high-definition television (HDTV)
Rec. 2020, ITU-R Recommendation for ultra-high-definition television (UHDTV)
http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._601
http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709

Lp

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest