ArenaSport Slovenija

Nekaj o novih in starih TV programih, vidnih v Sloveniji.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
User avatar
pilot
Posts: 411
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

ArenaSport Slovenija

Post by pilot »

https://tvarenasport.si/

https://www.facebook.com/ArenaSportSI/

https://twitter.com/ArenaSport_SI/
... Pogajanja z operaterji so v polnem teku, ob tem pa je še posebej zanimivo vprašanje Telemacha, ki je v lasti družbe Slovenia Broadband (SBB), ki spada v skupino United Group, izdajatelja Areni konkurenčnega Sport Kluba. "S Telemachom je zadeva malce bolj zapletena. Seveda si želimo, da bi bili vidni pri vse ponudnikih, kar je povsem logično, saj vsaka televizija stremi k temu, da bi bila dostopna vsem gledalcem v Sloveniji, toda zaenkrat se dogovarjamo s tremi ponudniki," je pojasnil Štucin.

Kar se nogometa tiče, smo še malce podhranjeni, vendar imamo Copo Libertadores, ligo MLS, Copo Sudamericano, veliko evropskih manj znanih lig. V sezoni 2021/2022 prihajajo močne nogometne okrepitve, govorim o vsaj dveh ligah iz velike peterice.

Poraja se tudi vprašanje podlicenciranja. Takšen primer je na primer Šport TV, ki ima od arene sublicenco za predvajanje tekem Serie A. O tej temi bo v prihodnje še tekla beseda. "To bo stvar dogovora. Zdaj smo bolj osredotočeni na uspešen začetek. V prvi sezoni bo poudarek na NBA in košarki nasploh. O licenciranju in podlicenciranju odločajo naši šefi iz Srbije. Moja naloga je bolj programska in komentatorska. Načeloma so to pravice od Arene, ki se začasno prodajajo naprej, potem bomo pa videli."
Vir: https://www.zurnal24.si/sport/sloveniji ... ini-347681

komar
Posts: 426
Joined: 30 Aug 2010, 13:15
Kabelski ponudnik: Telemach (Ljubljana in okolica)
Paket: Digitalni paket SILVER 2, UniFi do 10 Mbps/1 Mbps, začetni paket
DVB-C Sprejemnik: Handan CV-6000 DVR

Re: ArenaSport Slovenija

Post by komar »

V televizijsko programsko shemo smo dodali športne programe ponudnika Arena Sport

Obveščamo vas, da v televizijsko programsko shemo vključujemo športne programe novega ponudnika vsebin na slovenskem trgu, Arena Sport. Tako so naročnikom televizije Telekoma Slovenije (IPTV) odslej na voljo trije novi TV-programi s privlačnimi športnimi vsebinami: Arena Sport 1, Arena Sport 2 in Arena eSport.Vsi trije programi (Arena Sport 1, Arena Sport 2 in Arena eSport) so v promocijskem obdobju, ki traja do 31. 10. 2020, na voljo vsem naročnikom televizije Telekoma Slovenije, saj so vključeni v vse programske sheme (Osnovna, Mini, Standard in Mega HD).Novi programi so na voljo tako v ločljivosti HD kot tudi SD in so umeščeni na naslednja programska mesta:Arena Sport 1 (HD) je na voljo na programskem mestu 510,Arena Sport 2 (HD) je na voljo na programskem mestu 511,Arena eSport (HD) je na voljo na programskem mestu 512,Arena Sport 1 (SD) je na voljo na programskem mestu 513,Arena Sport 2 (SD) je na voljo na programskem mestu 514 inArena eSport (SD) je na voljo na programskem mestu 515.Naročniki televizije Telekoma Slovenije boste tako lahko spremljali košarkarske tekme lig NBA, ABA in ABA 2, VTB, NCAA in lige prvakov Fiba, tekme velikih rokometnih tekmovanj v moški in ženski konkurenci (EHF Champions League ter evropsko in svetovno prvenstvo v rokometu), hokejska svetovna prvenstva za moške ter tekme profesionalne ameriške nogometne lige MLS, dveh južnoameriških pokalov (Copa Libertadores in Copa Sudamericana), švicarske lige Super League, norveške lige Eliteserien in druge. Superzvezdniške nogometne okrepitve prihajajo s sezono 2021/22, ko bosta na Areni Sport vsaj dve nogometni ligi velike evropske peterice.V dogovoru s ponudnikom vsebin je decembra letos predviden vklop še enega športnega programa − Arena Fight, na katerem bo mogoče spremljati borilne veščine.
Vir: Telekom Slovenije
Napoved vremena za januar 2021: http://forum.zevs.si/index.php/topic,7154.0.html
Satelitske, radarske slike, animacije in podatki s postaj: http://forum.zevs.si/index.php/topic,6478.0.html

User avatar
pilot
Posts: 411
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

Re: ArenaSport Slovenija

Post by pilot »

In naj se "vojna" med SBB (SK) in Telekom Srbije (AS) začne/nadaljuje tudi v Sloveniji!

Post Reply