Re: ArenaSport Slovenija

Nekaj o novih in starih TV programih, vidnih v Sloveniji.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
User avatar
pilot
Posts: 406
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

Re: ArenaSport Slovenija

Post by pilot »

https://tvarenasport.si/

https://www.facebook.com/ArenaSportSI/

https://twitter.com/ArenaSport_SI/
... Pogajanja z operaterji so v polnem teku, ob tem pa je še posebej zanimivo vprašanje Telemacha, ki je v lasti družbe Slovenia Broadband (SBB), ki spada v skupino United Group, izdajatelja Areni konkurenčnega Sport Kluba. "S Telemachom je zadeva malce bolj zapletena. Seveda si želimo, da bi bili vidni pri vse ponudnikih, kar je povsem logično, saj vsaka televizija stremi k temu, da bi bila dostopna vsem gledalcem v Sloveniji, toda zaenkrat se dogovarjamo s tremi ponudniki," je pojasnil Štucin.

Kar se nogometa tiče, smo še malce podhranjeni, vendar imamo Copo Libertadores, ligo MLS, Copo Sudamericano, veliko evropskih manj znanih lig. V sezoni 2021/2022 prihajajo močne nogometne okrepitve, govorim o vsaj dveh ligah iz velike peterice.

Poraja se tudi vprašanje podlicenciranja. Takšen primer je na primer Šport TV, ki ima od arene sublicenco za predvajanje tekem Serie A. O tej temi bo v prihodnje še tekla beseda. "To bo stvar dogovora. Zdaj smo bolj osredotočeni na uspešen začetek. V prvi sezoni bo poudarek na NBA in košarki nasploh. O licenciranju in podlicenciranju odločajo naši šefi iz Srbije. Moja naloga je bolj programska in komentatorska. Načeloma so to pravice od Arene, ki se začasno prodajajo naprej, potem bomo pa videli."
Vir: https://www.zurnal24.si/sport/sloveniji ... ini-347681

Post Reply