Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

foxyktm
Posts: 13
Joined: 04 Nov 2011, 14:49
Kabelski ponudnik: UPC Telemach
Paket: Gold Trojka Premium

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by foxyktm » 25 Feb 2012, 16:18

telemach ima velike probleme glede download hitrost in pinga, pri meni je bla velika kriza, sedaj stanje gre na boljše, zgleda da še vedno nekaj nadgrajujejo

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1783
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by DognerDJ » 25 Feb 2012, 18:10

Možno je tudi, da je problem zaradi zastarelega omrežja na določenih področjih.

foxyktm
Posts: 13
Joined: 04 Nov 2011, 14:49
Kabelski ponudnik: UPC Telemach
Paket: Gold Trojka Premium

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by foxyktm » 27 Feb 2012, 16:17

nevem jaz sem priklopljen na omrežje katero podpira docsis 3.0 in glejte speedtest.net sedaj po nadgradnji omrežja 2.2.2012 dela odlično http://www.speedtest.net/result/1799902793.png

speedtest.si
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 4.91Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 40.10Mb/

arnes ndt

4.91Mb/s
35.10Mb/

Med linijo zazna tudi nekje "ozko grlo"

Stvari še niso kristalne, ampak gredo na boljše, pred nadgradnjo mi je speedtest.net in arnes kazal max nevem 5mb :P

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by FTY » 11 Jun 2012, 21:25

Imam 80/6 paket, upload stima, download pa je tam med 30-35, kar je dalec vstran od 80. Modem firmware mi sicer stoka da je DOCSIS 2.0, tako da bom poklical pa vrapsal, ceprav mi je teta za pultom trdila, da sta moja oprema in vod zadostna.

Mogoce je tudi omrezje v Kamnici staro, to nimam blage veze, mislim pa da moj modem vsekakor ni DOCSIS 3.0, kar bi za 80mbps down verjetno moral bit. (http://shrani.si/f/1d/Pe/QPnrNIi/modem.jpg) - ceprav to je mal cudno :D

nikolaj73
Posts: 12
Joined: 12 Sep 2010, 09:00
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by nikolaj73 » 12 Jun 2012, 07:39

Docsis 2.0 gre teoretično do 48M oz do 55M eurodocsis. Tako da na 2.0 modemu ti 80 ne bo šlo.

Drugo vprašanje pa je tvoja mreža. Redkokateri router in računalnik zmore požirati take hitrosti. V praksi se ponavadi konča tam pri 30M.

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by FTY » 12 Jun 2012, 08:39

Jap modem je DOCSIS 2.0, bil pa je menjan v prejsnjem letu ene 3x (selitve in prenos razmerja), in ocitno so mi vedno dali DOCSIS 2.0 modem namest 3.0. Tudi ko so v centru MBja upgradali na DOCSIS 3.0 in mi je modem metalo ven, so mi dali novi DOCSIS 2.0 modem, ocitno ker sem imel hitrosti tam med 20 in 28down, kjer DOCSIS 3.0 ni potreben. Anyway, tehnik bo prinesel novega, pac manjsa nevsecnost. Mreza je gigabitna, s 24 portnim gigabitnim CISCO switchem, tako da tudi tukaj ni problema.

Samo upajmo, da je Telemachovo omrezje v Kamnici sposobno furat 80mbit+, ker jim nic vec ne verjamem po telefonu :), kot receno teta v njihovem centru mi je tudi zagarantirala da je moja oprema zadostna, pa se je izkazalo da ni :). Ampak zalostno je, ker sem jih ze vceraj klical pa jim govoril, preverite modem, ker mi trdi da je DOCSIS 2.0, ce ga je potrebno zamenjat, pa mi je na drugi strani v dveh razlicnih telefonatih zatrdil da je modem OK, danes pa sem le naletel na enega, ki se mu je ocitno dalo mal boljse pogledat.

Se bo vse postimalo, ni panike.

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by FTY » 15 Jun 2012, 12:12

Dobil novi modem drugi dan CISCO EPC3212 (standard), zdaj pa pada dol kakih 3-4x na dan zaradi nihanj na liniji :D ker je to boš zelo občutljiv modem. Ne bi bil noben problem, če bi se prasec znal sam nazaj pobrat v dostojnem času, ampak če ga ne cyclam, rabi tudi do 15 minut da pride sam nazaj gor, če pa cyclam, pa se pobere v 30 sekundah. Skratka, ne da se mi on/off preklaplat, tako da spet pričakujem tehnika, da mi bo povedal to kaj že vem, da je linja v Kamnici katastrofa, ukrenili pa ne bodo tako ali tako nič.

Te nežni modemi bi morali biti prepovedani :D

test1
Posts: 130
Joined: 31 Aug 2009, 22:25
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Digital L
DVB-C Sprejemnik: Handan HD, DVR

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by test1 » 16 Jun 2012, 10:27

ja daj si pol nazaj tisti "stari" modem... ni drugega... jaz vem da smo hoteli v podjetju dati VDSL (siol) ampak je skoz metalo dol.. zaradi slabe linije-omrežja in ni bilo drugega kot smo se morali zadovoljiti z staro hitrostjo (modemom) saj tako vsaj dela...

lp

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by FTY » 16 Jun 2012, 14:57

test1 wrote:ja daj si pol nazaj tisti "stari" modem... ni drugega... jaz vem da smo hoteli v podjetju dati VDSL (siol) ampak je skoz metalo dol.. zaradi slabe linije-omrežja in ni bilo drugega kot smo se morali zadovoljiti z staro hitrostjo (modemom) saj tako vsaj dela...

lp
Jaz znam dobro zagušit, tak da so me danes klicali v soboto, da so na liniji menjali nekaj kar je povzročalo moje težave, in da se opravičujejo, ter da obisk pri meni ni več potreben :), tak da zdaj že od jutra dela brez problemov.

Spc
Posts: 106
Joined: 10 Jul 2011, 07:34
Kabelski ponudnik: TELEMACH + SATELITI
Paket: Internet 3XL 3.0 + DTV Razširjeni paket
DVB-C Sprejemnik: Trident DRX 3923K + DVB ViewerPro + TransEdit(Scanner) + Windows Server 2003 R2, Ligos MPEG2 Decoder
Location: Maribor, Tabor

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by Spc » 18 Jun 2012, 19:35

FTY wrote:Imam 80/6 paket, upload stima, download pa je tam med 30-35, kar je dalec vstran od 80. Modem firmware mi sicer stoka da je DOCSIS 2.0, tako da bom poklical pa vrapsal, ceprav mi je teta za pultom trdila, da sta moja oprema in vod zadostna.

Mogoce je tudi omrezje v Kamnici staro, to nimam blage veze, mislim pa da moj modem vsekakor ni DOCSIS 3.0, kar bi za 80mbps down verjetno moral bit. (http://shrani.si/f/1d/Pe/QPnrNIi/modem.jpg) - ceprav to je mal cudno :D
Arris modemi so DOCSIS 2.0 in ne 3.0, za 3.0 potrebuješ ciscota.
Kaj se tiče routerja pa je najbolj primeren pc z gigabitnima mrežnima karticama, tako ti bo delalo 80mbit/s.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest