Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

PrimozC
Posts: 6
Joined: 26 Dec 2009, 15:58

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by PrimozC » 12 Jan 2010, 12:30

Image

Čas za klic je nujno potreben, ker to kar se dogaja z uploadom, me zelo jezi!! :evil: imam pa paket "Internet M 3.0"...

pajdo
Posts: 13
Joined: 10 Dec 2009, 11:59
Kabelski ponudnik: Telemach-Pobrežje-MB
Paket: Osnovni paket +HBO Internet S 3.0
DVB-C Sprejemnik: 2X Osnovni digitalni sprejemnik 1 X Conax PCMCIA modul
Location: MB-Pobrežje

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by pajdo » 12 Jan 2010, 14:30

Image
Hehe liniji se je ocitno zmesalo pr nas :lol:

prilagam tudi speedtest vseeno dela linija po svoje

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 980.37Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 26.08Mb/s
Last edited by pajdo on 12 Jan 2010, 19:04, edited 1 time in total.

draper
Posts: 34
Joined: 05 Nov 2009, 19:57
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: MIX XL
DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-47W807A, Handan DVR, Cisco 4682DVB
Location: Ljubljana

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by draper » 12 Jan 2010, 19:00

Download na Speedtest.net je nezanesljiv. Bolj točen je http://speedtest.si:8080

PrimozC
Posts: 6
Joined: 26 Dec 2009, 15:58

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by PrimozC » 14 Jan 2010, 12:54

Speedtest.net je zelo zanesljive rezultate dal, ker tudi speedtest.si je dal sledeče:

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 297.74Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 12.84Mb/s

Zakaj 297.74 kb/s namesto 1,3x, al 1,4x mb/s ?

PrimozC
Posts: 6
Joined: 26 Dec 2009, 15:58

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by PrimozC » 18 Jan 2010, 13:11

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.48Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 12.75Mb/s

Končno normalno! :) Super povezava.

pajdo
Posts: 13
Joined: 10 Dec 2009, 11:59
Kabelski ponudnik: Telemach-Pobrežje-MB
Paket: Osnovni paket +HBO Internet S 3.0
DVB-C Sprejemnik: 2X Osnovni digitalni sprejemnik 1 X Conax PCMCIA modul
Location: MB-Pobrežje

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by pajdo » 18 Jan 2010, 22:42

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.02Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 37.24Mb/s

al speedtest.si al speedtest.net vse isto solidno :D

joskec
Posts: 86
Joined: 25 Aug 2009, 14:53
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Tabor)
Paket: Digitalni trojček S
DVB-C Sprejemnik: LCD TV Philips 32PFL5604H; Samsung P2470HD
Location: Maribor (Tabor)

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by joskec » 22 Jan 2010, 08:45

Pozdravljeni,

imel bi eno vprašanje glede interneta. Prej sem imel samo internet (in analogno tv) in sem imel modem Thomson, kjer sem lahko "izklopil" internet, ko ga nisem potreboval, saj sem imel tipko internet on/off. Zdaj pa sem naročil trojček, dobil nov modem Aris, kjer pa ni nobene tipke za "izklop" interneta. Se da kako "izklopiti" internet, ko ga ne potrebuješ?

Hvala za odgovor.
Telemach (Maribor - Tabor), digitalni trojček S

User avatar
robirobertorle
Posts: 493
Joined: 20 Sep 2009, 12:54
Kabelski ponudnik: Siol kabelska
DVB-C Sprejemnik: LCD TV Sony Bravia 40 KDL 46 EX 720
Location: Orle

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by robirobertorle » 22 Jan 2010, 09:06

Živjo,saj ni toliko težko samo Arisa izklopi iz el.omrežja pa bo :lol:

Mulkey
Posts: 9
Joined: 04 Nov 2009, 13:35

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by Mulkey » 23 Jan 2010, 10:53

Napaka. Modema ne smeš kar izštekat iz elektrike (ga ugasnit), ko internet ne potrebuješ. Kaj pa telefonija???

Če uporabljaš tudi telefonijo, mora biti modem ves čas prižgan in povezan, da telefonija deluje.
Če ti je pa vseeno za telefonijo (te nihče ne kliče in ti nikogar ne kličeš), pa lahko ugašaš modem.

joskec
Posts: 86
Joined: 25 Aug 2009, 14:53
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Tabor)
Paket: Digitalni trojček S
DVB-C Sprejemnik: LCD TV Philips 32PFL5604H; Samsung P2470HD
Location: Maribor (Tabor)

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by joskec » 25 Jan 2010, 17:56

Mulkey,

kaj pa potem ti predlagaš? Jaz sem mislil, da bi modem izklopil samo ponoči, ko telefona ne potrebujem. Ne vem pa, če je dobro vsak večer izklapljati modem.
Telemach (Maribor - Tabor), digitalni trojček S

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest