Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by FTY » 19 Jun 2012, 17:47

Spc wrote: Arris modemi so DOCSIS 2.0 in ne 3.0, za 3.0 potrebuješ ciscota.
Kaj se tiče routerja pa je najbolj primeren pc z gigabitnima mrežnima karticama, tako ti bo delalo 80mbit/s.
Je urejeno, hvala za post anyway.

Meni je blo jasno da je modem DOCSIS 2.0, sem tudi teti za pultom reku, da naj še enkrat preveri če je modem OK, pa mi je 2x zatrdila da je moja oprema več kot dovolj, pol sem si pa tudi jaz mislu, da bodo pač firmware upgradali modem na DOCSIS 3.0, glede na to da so mi tega Arris-a dali takrat, ko so v Rotovžu prešalatali na DOCSIS 3.0 in mi zamenjali Motorolo Surfboard, sem sklepal da je Arris DOCSIS 3.0 capable, pač očitno zdaj laufa na DOCSIS 2.0, ker mam nižje hitrosti kjer DOCSIS 3.0 ni potreben, pa sem se očitno motil, samo še zdaj ne vem zakaj so mi pol Arrisa takrat dali :). No pol so mi Arrisa zamenjali za še enga istega Arrisa, ko sem se preselil iz centra v Kamnico, tudi ne ve zakaj sem dobu DOCSIS 2.0 modem oz. zakaj so mi sploh modem menjali, ker je še vedno vse pod omrežjem Rotovž.

Anyway, long story short - jaz sem vedu da je Arris 2.0, ampak mi je teta rekla da bo dealalo tako prepričljivo, da sem upal na kak Firmware :), no pol sem dobu Ciscota 3212 že drugi dan, tako da ni panike.

Kar se pa tiče networka, hiša je v CAT6, 24 portni gigabitni switch, router pa je Cisco RV180W, ki je tudi gigabitni, tako da je vse ok.

foxyktm
Posts: 13
Joined: 04 Nov 2011, 14:49
Kabelski ponudnik: UPC Telemach
Paket: Gold Trojka Premium

Re: Pogosta vprašanja o kabelskem internetu pri Telemach-u

Post by foxyktm » 23 Jun 2012, 13:38

FTY, na katerem speedtestu meriš hitrost speedtest.si ali speedtest.net, prosim sporoči kakšen imaš ping, poleg tega pa še naredi speedtest na arnesovem strežniku http://ndt.arnes.si/ prosim sporoči rezultate

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests