Page 1 of 1

Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 29 Jan 2011, 18:11
by jahtba
Lepo so mi priklopili modem in pc na internet,vse lepo dela. Zdaj pa sem hotel priklopiti drug računalnik na taisti modem (delujočega sem odklopil) seveda povezave na internet ni. Kakor hitro vrnem kabl nazaj v prvi pc,zadeva veselo dela naprej. Preprosto vprašanje,kaj in kako moram nastaviti pc,da bo povezava delala ? Koliko razumem,modem je z internetom že povezan,samo med njim in računalnikom ne gre povezat. Teh težav prej pri ADSL povezavi nisem imel,nastavil sem usmerjevalnik in nanj priklopil več portni svitch in domača mreža je bila tu. Predpostavimo, da se mi zruši xp in ga naložim na novo,kako se potem povezat na internet. Gledal sem navodila pri ponudniku kabelskega interneta in našel samo kako se pridobi samodejni IP.
Torej,prosil bi opis,kako recimo novoinstaliran pc priklopim na modem da se bo povezal na internet.

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 29 Jan 2011, 19:26
by 123
Verjetno ima tvoj ISP vezan ip na MAC addreso. Telemach tega ni več - za druge kabelske ISP-je pa ne vem. Kloniraj MAC addreso starega računalnika na nov PC ali pa pokliči ISP-ja, da pri njih v sistemu zamenjajo tvojo MAC addreso

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 29 Jan 2011, 19:43
by jahtba
kako pa kloniram mac addreso ?

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 29 Jan 2011, 22:04
by 123
START --> NADZORNA PLOŠČA (CONTROL PANEL) --> OMREŽNE POVEZAVE (NETWORK CONNECTIONS) z desno tipko na POVEZAVA LOKALNEGA OMREŽJA ( LOCAL AREA CONNECTION) Izbereš LASTNOSTI ( PROPERTIES) Odpre se novo okno Izbereš KONFIGURACIJA (CONFIGURE) Izbereš zavihek NAPREDNO (ADVANCED) (če tega zavihka ni, kartica ne omogoča spremembe FIZIČNEGA NASLOVA) V levem delu okna izbereš NASLOV KARTICE (NETWORK ADDRESS) In v desnem delu pod VREDNOST (VALUE) Vpišeš željeni fizični naslov ( vpišejo se samo črke in številke brez pik, dvopičij ali vezajev) Spremembe potrdiš z OK, ponovno zaženeš računalnik.

To je za XP-je. Če maš pa kšne druge, se pa naredi podobno le kakšen postopek umes je lahko drugačen oz. se drugače imenuje.

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 29 Jan 2011, 22:46
by jahtba
Hvala za pomoč,s programom smac 2.7 sem zamenjal mac addreso (mrežna je na osnovni plošči pc-ja). Pomembno je to,da sem razumel,da je prav ta addresa ključ rešitve problema.
Hvala za pomoč !

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 01 Feb 2011, 19:13
by DognerDJ
Dovolj bi bilo, da bi izklopil modem iz el. omrežja za 10 sekund ( to narediš vedno, ko menjavaš PC-je ) !

Re: Kako priklopit pc na kabelski modem ?

Posted: 07 Feb 2011, 08:06
by 123
Če ima operater zaklenjen na MAC addrese ti reset modema ne pomaga prav nič.

Pri Telemachu pa lahko zamenjaš do tri naprave na modemu (tri različne MAC addrese), pol moraš pa resetirat modem, ker na četrto ti pa ne da več ip-ja.