Statični IP

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Statični IP

Post by FTY » 24 Aug 2010, 12:07

Pozdravljeni!

Sicer bi bilo verjetno boljše če pokličem tja in se pozanimam, ampak sem rekel, bom vprašal kar tukaj;
Ali lahko dobim/"kupim" statičen IP naslov od Telemacha?

Problem je sledeč, od kar pomnim da sem na KKS/Trieri sem imel statičen IP, a glej ga zlomka, od prejšnjega tedna več ne in to me zelo moti, pustimo zadevo, da me noben sploh ni obvestil o menjavi iz statičnih na dinamične IPije in sem iskal napako na routerju/modemu kot kreten, ker seveda helpdesk ni vedel vzroka, edino kar so vedeli je to, da se pri njih modem vidi normalno in da vse dela tako kot treba - če se sam ne bi spomnil, da imajo pri snahi dinamičn IP in so prav tako na Telemachu, bi še dan danes bil brez neta in gledal kot tele v nova vrata.

Skratka tukaj so me zelo razjeili a vendarle, če je možno bi rad šel nazaj na statičn IP, ker ta dimaika mi enostavno ne sede.

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Statični IP

Post by DognerDJ » 24 Aug 2010, 12:43

Nastavitve so kot da bi imel dinamični IP, ti pa v resnici dodeli statični IP.
Se je pa res ob prehodu na "novo tehnologijo" le ta spremenil ( vsaj nekaterim - tudi meni ).

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Statični IP

Post by FTY » 24 Aug 2010, 14:00

To mi je že jasno :) kako ravnat z IP naslovi. Problem je bil samo v tem, da jaz nisem vedel, da so mi menjali IP iz statičnega v dinamičnega (nobenega obvestila nič, kar z lepega), tako da na IP prvo sploh po mislil nisem ko mi net ni deloval, in sem vse drugo testiral, popravljal, nakr mi je kapnilo, da bi mi lahko spremenili IP in to je bilo to, sem pac releasal IP in sal na dinamiko - dela kot strela.

No nazaj k stvari;

Zanima me samo, če je možno na Telemachu kupit/dobit statični IP naslov, ker nočem imet dinamičnega, odkar imam net imam en in isti IP (staticn), ki sem ga sredi noci znal recitirat ce me je kdo vprasal, tako da bi se naprej imel staticni naslov, ker mi je lazje dostopat do PCjev na kaksni oddaljeni lokaciji, kot pa ce imam dinamicni.



P.S.: se opravičujem, da sem originalni post napisal v napačnem forumu.

EDIT: aha sele zdaj sem dojel tvoj post, se opravicujem se enkrat :), torej ta trenutni IP kaj imam dodeljenega je kao staticni ceprav je dinamicn? Kere zmesnjave majo to na Telemachu, res neverjetno.

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Statični IP

Post by DognerDJ » 24 Aug 2010, 14:18

Točno tak - jaz imam isti IP odkar so spremenili sistem ( sem vmes že nekajkrat resetiral router in je IP vedno isti ).
Tudi jaz nočem nič drugega kot "statični IP" zaradi remote desktopa !

123
Posts: 31
Joined: 14 Dec 2009, 19:10

Re: Statični IP

Post by 123 » 24 Aug 2010, 17:37

http://upc.si/sl/zasebni-uporabniki/pom ... -stajerska

Tukaj je obvestilo za edino lokacijo, ker statično vpisani ipji ne delujejo več. Na vseh ostalih področjih bivše Triere še delujejo statično vpisani ipji (sicer ne boje več dolgo).

Drugače pa imaš še vedno statičen ip, ki pa ga pridobivaš preko DHCPja. To pomeni, da je vedno isti. Spremeni se lahko le v primeru, da pride do spremembe lokacije (se preseliš) ali v primeru nadgradnje s strani Telemacha. O tem prej obvestijo stranke.

FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Re: Statični IP

Post by FTY » 25 Aug 2010, 07:59

Sem dojel, hvala obema.

Kar se pa tiče obveščanja je pa čisto druga stvar :), na njihovi strani mi takšne informacije ne koristijo kaj preveč, ker ko pride do izpada, naj si bo napaka ali nadgradnja, do njihove strani ne morem dostopat v tem času. Kaj bi jim bilo res tako težko poslat mass e-mail u porabnikom, kak teden prej predno bodo začeli prčkat? Tega res ne razumem.

Še en primer, Imel sem Motorolin Surfboard modem, ista lokacija Maribor Rotovž, nakar me noben ni obvestil da bodo prešaltali na DOCSIS 3.0. Modem se je začel resetirat vsakih 10 minut konstantno. Noben ni vedel kaj je narobe. Klical sem na tech-support najmanj 10x v 5ih dnevih in moja boljša polovica tudi ene 5x. Vedno sem dobil odgovor da pri njih deluje vse tako kot treba. Sem se razkuru spakiral modem in ga nesel direkt do Telemacha nasproti železnišle, kjer ga je tehnik priklopil in mi trdil da modem deluje brez problemov, nakar mi je prekipelo in se z strogim glasom reku, če bi me počasi nehali podjebavat. Tehnik si je vzel še 5 minut z modemom, nakar je ugotovil da ne ustreza DOCSIS 3.0 standardom. Nakar me je poslal po nov modem.

Da niti tehniki ne vejo na prvi pogled da Motorola Surfboard ne podpira DOCSIS 3.0 je pa tudi že žalostno, še tista tajnica na prodaji mi je rekla, "uuu to pa mate ta star modem, ki ne deluje več!", a tehnik tega ni vedel. Sicer pa ne vem zakaj me niso poklicali ali poslali email da bo potrebno zamenjat modem. Skratka kar se tiče obveščanja so porazni.

123
Posts: 31
Joined: 14 Dec 2009, 19:10

Re: Statični IP

Post by 123 » 25 Aug 2010, 12:03

Za nadgradnjo se ve prej, tako, da si lahko prebereš na sp. strani ali na Info kanalu na TVju. V primeri izpada pa ne morejo obvestit, ker pač folku ne delajo storitve in jih pač nimajo po čem obvestit.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest