Trenutne napake in težave v omrežju

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
hdx
Posts: 70
Joined: 22 Feb 2010, 20:59
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by hdx » 04 Jan 2011, 20:14

Ce "ne morejo" nic naredit, potem pa zavracaj poloznice, dokler ne bo povezava kot kot placas.

ales77
Posts: 17
Joined: 14 Sep 2009, 18:04
Kabelski ponudnik: Pragersko
Paket: m+
Location: Pragersko

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by ales77 » 05 Jan 2011, 07:39

ales77 wrote:Kaj lahko naredim imam povezavo 6/1 . Klical sem na telamch in so rekli , da ne morejo nič naredit , dogaja pa se predvsem zvečer.


Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.65Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev
Server Busy: Pocakajte 60 sekund in poskusite znova

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.56Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.68Mb/s

to pa je test zjutraj
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 926.25Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.92Mb/s

User avatar
postchief
Posts: 54
Joined: 15 Oct 2009, 18:43
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0 XL
DVB-C Sprejemnik: Cisco HD DVR

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by postchief » 13 Mar 2011, 09:47

Ja očitno vas je dosti na tej veji in ste zvečer vsi na netu. Morate vedet, da se maximalna hitrost veje (npr. 100 Mbit) deli na vse uporabnike na veji. Oni pač imajo nek faktor istočasnosti in s tem operirajo pri dodelitvi/nedodelitvi hitrosti.

matejp06
Posts: 76
Joined: 29 Sep 2009, 16:55

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by matejp06 » 30 Mar 2011, 17:44

Zdravo
Zanima me, če ima še kdo podobno težavo ali jo je kdaj imel: določene strani na netu se mi odprejo samo na pol ali se mi pa sploh ne (drugje je pa ali praznina, ali neki hieroglifi /html kode/, kake slike se kar odprejo le na pol ali so pa čisto zamegljene ... npr. facebooka mi pa sploh ne odpre). Na telemachu pravijo, da je povezava okej. Da naj preverim flashe in to. Sem in nič ne pomaga. To se odgaja v vseh iskalnikih in na obeh računalnikih. Sem izklopil router in priključil direkt na modem prvi računalnik: je situacija je bila malo boljša, a še vedno ne okej.
Kaka ideja kaj bi lahko bilo?
Dva primera:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/E ... directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/D ... directlink

seba
Posts: 166
Joined: 01 Nov 2009, 07:31
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Jackpot + HBO
DVB-C Sprejemnik: Technisat DIGIT K3x;Conax TechniCrypt; SAMSUNG LED monitor T22A300 LED TV
Location: Maribor (tabor)

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by seba » 30 Mar 2011, 18:31

Jaz sem pred leti imel podobne probleme. Po formatiranju pc-ja pa je vse delovalo kot mora. :roll:

matejp06
Posts: 76
Joined: 29 Sep 2009, 16:55

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by matejp06 » 31 Mar 2011, 07:10

Hehe. SI za hece. Sm mel sformatiran disk pred štirimi meseci! In res ne mislim tega delat še enkrat. Najbolj mi je čudno, da se ista napaka dogaja na obeh PC-jih! Oz. na enem je še huje (npr. sploh noče več loadat kakega flasha in drugih gonilnikov z neta, se enostavno okno za download sploh ne pokaže).

matejp06
Posts: 76
Joined: 29 Sep 2009, 16:55

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by matejp06 » 31 Mar 2011, 07:12

Zdej ko sem recimo zbrisal cookieje, mi ne delajo videi (nba.com, zurnal24.si ...). In sploh ne vem, kaj naj naredim, da bi mi spet delali, ker kaže, da so vsi flashi in podobno inštalirani.

seba
Posts: 166
Joined: 01 Nov 2009, 07:31
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Jackpot + HBO
DVB-C Sprejemnik: Technisat DIGIT K3x;Conax TechniCrypt; SAMSUNG LED monitor T22A300 LED TV
Location: Maribor (tabor)

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by seba » 31 Mar 2011, 14:57

matejp06 wrote:Hehe. SI za hece. Sm mel sformatiran disk pred štirimi meseci! In res ne mislim tega delat še enkrat. Najbolj mi je čudno, da se ista napaka dogaja na obeh PC-jih! Oz. na enem je še huje (npr. sploh noče več loadat kakega flasha in drugih gonilnikov z neta, se enostavno okno za download sploh ne pokaže).
ja sorry no .., te sem pač sa hece, :roll: človek ti nekaj napiši da bi ti pomagal ...in kaj če si ga formatiral pred 4 mesci v tem času se ti lahko zgodi marsikaj.... vem še za drugo zadevo, če sem pa za hece pol pač nič.. :shock:

lp :lol:

matejp06
Posts: 76
Joined: 29 Sep 2009, 16:55

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by matejp06 » 01 Apr 2011, 09:30

Ključno je to: težava se pojavlja na obeh računalnikih! Meni se zdi logično, da je težava na modemu. Zdej sem po treh dneh teženja le dosegel, da se bo pri nas oglasil tehnik s telemacha, pa bomo vidl, če bo njemu res delal, tako kot trdijo, da vse okej dela.

matejp06
Posts: 76
Joined: 29 Sep 2009, 16:55

Re: Trenutne napake in težave v omrežju

Post by matejp06 » 04 Apr 2011, 16:40

Potem ko so mi tri dni zatrjevali, da napaka ni pri njih, ampak pri meni, so le ugotovili, da je napaka pri njih. Samo še nekaj strank se je moralo oglasit z isto težavo. In so zadevo le rešili.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests