Telemach uvaja dinamične IP-je?

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

User avatar
pilot
Posts: 400
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by pilot » 02 Feb 2016, 22:09

Berem po različnih forumih, da je Telemach uvedel dinamične IP-je za fizične naročnike, statične IP-je pa bodo lahko imeli le poslovni uporabniki. Zdaj ne me držati za besedo, če je to res, ker ne vem. :D Nekaj ljudi se huduje, ker so se jim spremenili IP-ji, en je celo napisal, da se mu spremeni vsak dan. No pri nas je še vedno isti kot zadnjih x let. No jaz bi pa bil vesel, da se nam tale "zabetonirana" IP številka spremeni. Upam, da je res kaj na teh neuradnih informacijah. ;)

User avatar
komar
Posts: 376
Joined: 30 Aug 2010, 13:15
Kabelski ponudnik: Telemach (Ljubljana in okolica)
Paket: Digitalni paket SILVER 2, s 1. 2. hitrosti do 40 Mbps/1 Mbps, UniFi do 1 Mbps/1 Mbps, začetni paket
DVB-C Sprejemnik: Handan CV-6000 DVR

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by komar » 02 Feb 2016, 23:10

Citat s foruma ZEVS:
Danes se mi je pa čist snel... Ne dela web kamere, ne morem dostopati, do ip nadzorne kamere. Dve uri se j....m resetiram itd. Ko na koncu ugotovim, da je Telemach menjal ip naslove. Odkar sem pri Telemachu to je že ene 10let skoz isti ip naslov. Sevede sem jih moral poklicati, ker mi je pisker čist odprl. Za vse jajca, dobim od njih reklamo, da bi pa slučajn obvestil, da bojo spreminjal ip naslove to je pa očitno preveč. Na kar mi odgovorijo! Seveda da imajo oni pravico spreminjat ip naslove, ker da navadni uporabniki nimamo statičnega ip naslova, da je statičen samo za poslovne uporabnike. Seveda šokiran v vedi da imam statičen ip saj imam že 10let isti ip naslov... Res sem čisto razočaran nad Telemachom.

mitko25
Posts: 84
Joined: 07 Sep 2009, 14:41
Kabelski ponudnik: TELEMACH
Paket: GOLD Extra
DVB-C Sprejemnik: PHILIPS 42PFL 8404H
Location: Šoštanj

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by mitko25 » 03 Feb 2016, 04:57

ZAenkrat imajo v reklami navedeno: Internet, dostop preko statičnega ip-ja.

Internet:
◾Hitrosti do 120/4 Mbps
◾Zanesljiva povezava prek statičnega naslova IP
◾Internetna povezava neodvisna od televizijskega signala

◾Dostop do najnaprednejšega brezžičnega omrežja UNIFI na več kot 100.000 lokacijah v Sloveniji, Srbiji, Makedoniji in BiH
◾Možnost dodatnega paketa SmartGuard za zaščito računalnika

soldier
Posts: 21
Joined: 14 Mar 2010, 19:16
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Trojka Premium
DVB-C Sprejemnik: vgrajen

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by soldier » 03 Feb 2016, 18:21

komar wrote:Citat s foruma ZEVS:
Danes se mi je pa čist snel... Ne dela web kamere, ne morem dostopati, do ip nadzorne kamere. Dve uri se j....m resetiram itd. Ko na koncu ugotovim, da je Telemach menjal ip naslove. Odkar sem pri Telemachu to je že ene 10let skoz isti ip naslov. Sevede sem jih moral poklicati, ker mi je pisker čist odprl. Za vse jajca, dobim od njih reklamo, da bi pa slučajn obvestil, da bojo spreminjal ip naslove to je pa očitno preveč. Na kar mi odgovorijo! Seveda da imajo oni pravico spreminjat ip naslove, ker da navadni uporabniki nimamo statičnega ip naslova, da je statičen samo za poslovne uporabnike. Seveda šokiran v vedi da imam statičen ip saj imam že 10let isti ip naslov... Res sem čisto razočaran nad Telemachom.
Se popolnoma strinjam z tem uporabnikom. Naj pustijo statične IP naslove, raje naj uvedejo možnost dinamičnega (za tiste, ki to želijo).

User avatar
pilot
Posts: 400
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by pilot » 08 Mar 2016, 20:02

No malo več kot 1 mesec je minil odkar sem odprl to temo, pri nas na vsaki od dveh lokacij je še vedno isti statični IP, ki ga imamo že zadnjih nekaj let, tako da ne vem kje so potem aktivirani teli dinamični IP-ji, katere nekateri omenjajo.

Digitalcek
Posts: 158
Joined: 15 Nov 2011, 16:12
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra Trojka - Optika (150/150 mbit/s)
DVB-C Sprejemnik: Sony

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by Digitalcek » 09 Mar 2016, 12:39

Danes je ob položnici prišlo obvestilo, da Telemach s 15.3.2016 uvaja dinamične IP in naj bi bilo za statični IP potrebno doplačati.

User avatar
komar
Posts: 376
Joined: 30 Aug 2010, 13:15
Kabelski ponudnik: Telemach (Ljubljana in okolica)
Paket: Digitalni paket SILVER 2, s 1. 2. hitrosti do 40 Mbps/1 Mbps, UniFi do 1 Mbps/1 Mbps, začetni paket
DVB-C Sprejemnik: Handan CV-6000 DVR

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by komar » 09 Mar 2016, 15:41

SPREMEMBA IZ STATIČNIH NASLOVOV IP V DINAMIČNE

Obveščamo vas, da bomo zaradi posodobitve sistema 15. 3. 2016 spremenili način dodeljevanja naslovov IP (DHCP). Vse dostopne naprave, ki so neposredno priključene na modem, bodo imele po novem nastavljeno dinamično pridobivanje naslova IP (odjemalec DHCP).

Ker sprememba naslova IP večinoma ne vpliva na delovanje internetnih storitev (razen v določenih primerih oddaljenega dostopa do domačih naprav), bo vaša internetna povezava delovala nemoteno. Vsi, ki imate na svoji dostopni napravi vpisan statičen naslov IP, boste morali do 15. 3. 2016 urediti nakup statičnega naslova IP ali nastaviti napravo na dinamično pridobivanje naslova IP. Navodila za nastavitev najdete na spletnem mestu www.telemach.si. Če tega ne boste uredili pravočasno, vam po 15. 3. 2016 internetna povezava ne bo delovala.

Vir: www.telemach.si

User avatar
komar
Posts: 376
Joined: 30 Aug 2010, 13:15
Kabelski ponudnik: Telemach (Ljubljana in okolica)
Paket: Digitalni paket SILVER 2, s 1. 2. hitrosti do 40 Mbps/1 Mbps, UniFi do 1 Mbps/1 Mbps, začetni paket
DVB-C Sprejemnik: Handan CV-6000 DVR

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by komar » 14 Mar 2016, 13:00

webmaher wrote:No kar se tiče statičnega Ipja so se zaenkrat premislili..morda je pomagal tudi moj klic in tudi začudenje svetovalca, da mu ni jasno kaj se grejo... Telesmeh v vsej svoji veličini :mrgreen:
Kot zmešan sem (tudi preko iskalnika na njihovi strani) iskal zgoraj omenjena navodila za nastavitev, pa jih nisem našel... Ne vem, v čem dinamični IP tako zelo pripomore k posodobitvi omrežja. Sem pogledal pri sebi... Že ves čas imam nastavljeno samodejno pridobivanje IP naslova... ko se prvič v dnevu prijavim, se mi že zdaj vsakič znova samo za obdobje 12 ur dodeli IP naslov ("zakup dobljen...", "zakup poteče..."), res pa, da za zdaj še vedno isti...

mitko25
Posts: 84
Joined: 07 Sep 2009, 14:41
Kabelski ponudnik: TELEMACH
Paket: GOLD Extra
DVB-C Sprejemnik: PHILIPS 42PFL 8404H
Location: Šoštanj

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by mitko25 » 14 Mar 2016, 15:44

Tudi sam sem iskal navodila na njihovi spletni strani, pa jih nisem našel ker jih ni! Poklical sem na tehnično pomoč in jih vprašal kaj je s tem. Tehnik mi je dejal, če navedem razlog za dodelitev statičnega IP-ja mi ga bodo brezplačno dodelili oz. mi bo ostal ta IP, ki ga imam sedaj. Kot razlog sem omenil delovanje spletnega radia. Zaenkrat je vse ok.

User avatar
komar
Posts: 376
Joined: 30 Aug 2010, 13:15
Kabelski ponudnik: Telemach (Ljubljana in okolica)
Paket: Digitalni paket SILVER 2, s 1. 2. hitrosti do 40 Mbps/1 Mbps, UniFi do 1 Mbps/1 Mbps, začetni paket
DVB-C Sprejemnik: Handan CV-6000 DVR

Re: Telemach uvaja dinamične IP-je?

Post by komar » 15 Mar 2016, 10:20

Tudi pri meni zaenkrat vse O. K. Hitrost so mi končno povišali, IP naslov zaenkrat ostaja enak, ne da bi klicaril na Telemach...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest