Kaj telemach po novem blokira port 53?

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
FTY
Posts: 28
Joined: 24 Aug 2010, 11:58
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor (Kamnica)
Paket: MIX XXL
DVB-C Sprejemnik: Philips 56-PFL9954H, Philips 39-PFL4207H, Samsung UE556100ES
Location: Maribor/Kamnica

Kaj telemach po novem blokira port 53?

Post by FTY » 16 Feb 2015, 17:13

Do zdaj sem vse super laufal DNS server zdaj pa so me iz tujine poklicali da ne dela, pa sem se malce zajebaval tako z serverjem kot routerjem in ne najdem razloga zakaj mi ne resolva DNSa. Torej pred 2015 je vse delalo normalno, zdaj pa kot da je port 53 blokiran, pa me zanima, če je to spet kakšen novi veleum Telemacha, in če jih je treba klical oziroma sporžit postopek pri AKOS.

User avatar
postchief
Posts: 54
Joined: 15 Oct 2009, 18:43
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0 XL
DVB-C Sprejemnik: Cisco HD DVR

Re: Kaj telemach po novem blokira port 53?

Post by postchief » 16 Mar 2016, 19:39

Jaz imam enak problem. Ampak komaj od včeraj mi je port 53 nedosegljiv. Sem jih poskušal priklicat pa imajo takšno gnečo in mi odzivnik javlja, da me bodo poklicali nazaj. Upam, da gre samo za začasno napako ker drugače bo :x

User avatar
postchief
Posts: 54
Joined: 15 Oct 2009, 18:43
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0 XL
DVB-C Sprejemnik: Cisco HD DVR

Re: Kaj telemach po novem blokira port 53?

Post by postchief » 17 Mar 2016, 07:41

Danes končno dobim tehnično podporo in mi povejo, da so zaradi nekaj napadaov pri nekaj strankah zaprli ta port pred enim letom, meni pa je komaj zaprlo 15.3.2016. So rekli, da če želim imeti ta port odprt potem moram preiti na poslovni paket. Pa saj niso resni. Bomo spisali eno pritožbo na AKOS.

P.S.: a je ta forum še kaj aktualen? :?:

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1789
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kaj telemach po novem blokira port 53?

Post by DognerDJ » 17 Mar 2016, 17:04

Vse je v denarju - enako kot za statične IP-je ( samo z doplačilom ).

User avatar
postchief
Posts: 54
Joined: 15 Oct 2009, 18:43
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0 XL
DVB-C Sprejemnik: Cisco HD DVR

Re: Kaj telemach po novem blokira port 53?

Post by postchief » 18 Mar 2016, 09:15

Fora je, da so pa ostali porti so pa normalno odprti, samo 53 blokirajo.

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1789
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kaj telemach po novem blokira port 53?

Post by DognerDJ » 20 Mar 2016, 22:06

Očitno ta port uporablja večina "profesionalnih" aplikacij !?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest