Cisco EPC3925

Vse o kabelskem internetu.

Moderators: komar, komar, komar

simby
Posts: 45
Joined: 20 Dec 2009, 15:34
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra+HD
DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-46W4500

Cisco EPC3925

Post by simby » 21 Jul 2013, 06:42

Ima slučajno kdo od vas tale Ciscotov all-in-wonder. Moj se namreč obnaša nekam sumljivo in nisem prepričan, če ni
delno crknjen že out of the box.

Če preskočim dejstvo, da nikakor ne upošteva mojih vnosov pred-definiranih DHCP IPjev in da se seznam pogosto zradira iz spomina,
grem težko mimo dejstva, da router dobesedno flooda moje lokalno omrežje z ARP requesti. To se začne dogajat takoj, ko se sinhronizira s kabelskim
omrežjem. Če ga izštekam iz kabla teh problemov ni. Bizarni se mi zdijo tudi vnosi v ARP table v routerju, ki se v trenutku, ko se sinhronizira z omrežjem prepišejo z nekimi weird externimi IPji. Niti nisem prepričan a gre za razne Telemachove gatewaye al kaj hudiča. Skratka lokalni IPji iz mojga omrežja se prepišejo s temi zunanjimi. Kaj neki majo zunanji IPji za počet v ARP tejblu?!

Edino kar sm uspel najt z guglom je nek rekla kazala, da ma baje ta model težave z okvarjenim spominom.

Če ma kdo ta model in je domač v nastavitvah bi ga prosu, če mal pogleda svoj ARP table in pa posnifa omrežje, če ma abnormalno količino broadcast traffica.

Tenkju.

soldier
Posts: 20
Joined: 14 Mar 2010, 19:16
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Trojka Premium
DVB-C Sprejemnik: vgrajen

Re: Cisco EPC3925

Post by soldier » 29 Jan 2014, 22:41

Mogoče kdo ve kako tole čudo od modema spravit v Bridge Mode?

simby
Posts: 45
Joined: 20 Dec 2009, 15:34
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra+HD
DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-46W4500

Re: Cisco EPC3925

Post by simby » 31 Jan 2014, 13:17

Onemogočeno s strani Telemacha. Ne delujejo niti dostopni workaroundi. Tvoja edina opcija je, da zamenjas za drug modem only.

soldier
Posts: 20
Joined: 14 Mar 2010, 19:16
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Trojka Premium
DVB-C Sprejemnik: vgrajen

Re: Cisco EPC3925

Post by soldier » 31 Jan 2014, 16:05

Res je, nalog je že izdan, modem zamenjajo drugi teden ;)

grobelsekn
Posts: 3
Joined: 15 Mar 2010, 11:00
Kabelski ponudnik: Elektro turnšek

Re: Cisco EPC3925

Post by grobelsekn » 25 Feb 2014, 17:55

Ali kdo ve kako omogočem PArental control na tem modemu, če mu nastavim Rule naprimer da dodam na seznam blokiranih domen red**be.com shranim in grem z brskanlnikom na omenjeno domeno, še vedno pridem gor brez težav?
Ali to sploh deluje?
Lp, Niko

simby
Posts: 45
Joined: 20 Dec 2009, 15:34
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra+HD
DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-46W4500

Re: Cisco EPC3925

Post by simby » 15 Mar 2014, 20:02

Ne, Parental Control ne deluje. Pač še ena od zadev, ki so jo Telemahovci uspel zdrmat na tem modemu.

grobelsekn
Posts: 3
Joined: 15 Mar 2010, 11:00
Kabelski ponudnik: Elektro turnšek

Re: Cisco EPC3925

Post by grobelsekn » 16 Mar 2014, 09:41

V bistvu mi ga je uspelo delno usposobiti, načeloma deluje, vendar računalniki, ki so na dovoljenem seznamu lepo pridejo na net razen na https:// te strani pa ne delujejo.

simby
Posts: 45
Joined: 20 Dec 2009, 15:34
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra+HD
DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-46W4500

Re: Cisco EPC3925

Post by simby » 16 Mar 2014, 14:20

A mamo v mislih isto stvar? Blokirane domene? Men povsem ignorira vse vnose. Edina stvar, ki mi deluje je popolna blokada interneta za posamezne mašine.

grobelsekn
Posts: 3
Joined: 15 Mar 2010, 11:00
Kabelski ponudnik: Elektro turnšek

Re: Cisco EPC3925

Post by grobelsekn » 16 Mar 2014, 16:39

Ja to imam v mislih, deluje v kombinaciji z nastavitvijo uporabnika, v naslednjem zavihku.

simby
Posts: 45
Joined: 20 Dec 2009, 15:34
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra+HD
DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-46W4500

Re: Cisco EPC3925

Post by simby » 17 Mar 2014, 01:21

Bom sprobu zadevo še enkrat.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest