Cisco EPC3925
Moderators: komar, komar, komar
-
- Kabelski ponudnik: Telemach
- Paket: Gold Extra+HD
- DVB-C Sprejemnik: Sony KDL-46W4500
Cisco EPC3925
Ima slučajno kdo od vas tale Ciscotov all-in-wonder. Moj se namreč obnaša nekam sumljivo in nisem prepričan, če ni
delno crknjen že out of the box.
Če preskočim dejstvo, da nikakor ne upošteva mojih vnosov pred-definiranih DHCP IPjev in da se seznam pogosto zradira iz spomina,
grem težko mimo dejstva, da router dobesedno flooda moje lokalno omrežje z ARP requesti. To se začne dogajat takoj, ko se sinhronizira s kabelskim
omrežjem. Če ga izštekam iz kabla teh problemov ni. Bizarni se mi zdijo tudi vnosi v ARP table v routerju, ki se v trenutku, ko se sinhronizira z omrežjem prepišejo z nekimi weird externimi IPji. Niti nisem prepričan a gre za razne Telemachove gatewaye al kaj hudiča. Skratka lokalni IPji iz mojga omrežja se prepišejo s temi zunanjimi. Kaj neki majo zunanji IPji za počet v ARP tejblu?!
Edino kar sm uspel najt z guglom je nek rekla kazala, da ma baje ta model težave z okvarjenim spominom.
Če ma kdo ta model in je domač v nastavitvah bi ga prosu, če mal pogleda svoj ARP table in pa posnifa omrežje, če ma abnormalno količino broadcast traffica.
Tenkju.
delno crknjen že out of the box.
Če preskočim dejstvo, da nikakor ne upošteva mojih vnosov pred-definiranih DHCP IPjev in da se seznam pogosto zradira iz spomina,
grem težko mimo dejstva, da router dobesedno flooda moje lokalno omrežje z ARP requesti. To se začne dogajat takoj, ko se sinhronizira s kabelskim
omrežjem. Če ga izštekam iz kabla teh problemov ni. Bizarni se mi zdijo tudi vnosi v ARP table v routerju, ki se v trenutku, ko se sinhronizira z omrežjem prepišejo z nekimi weird externimi IPji. Niti nisem prepričan a gre za razne Telemachove gatewaye al kaj hudiča. Skratka lokalni IPji iz mojga omrežja se prepišejo s temi zunanjimi. Kaj neki majo zunanji IPji za počet v ARP tejblu?!
Edino kar sm uspel najt z guglom je nek rekla kazala, da ma baje ta model težave z okvarjenim spominom.
Če ma kdo ta model in je domač v nastavitvah bi ga prosu, če mal pogleda svoj ARP table in pa posnifa omrežje, če ma abnormalno količino broadcast traffica.
Tenkju.
-
- Paket: Gold Trojka Premium
- DVB-C Sprejemnik: vgrajen
Re: Cisco EPC3925
Mogoče kdo ve kako tole čudo od modema spravit v Bridge Mode?
-
Onemogočeno s strani Telemacha. Ne delujejo niti dostopni workaroundi. Tvoja edina opcija je, da zamenjas za drug modem only.
-
- Paket: Gold Trojka Premium
- DVB-C Sprejemnik: vgrajen
Res je, nalog je že izdan, modem zamenjajo drugi teden 

-
- Kabelski ponudnik: Elektro turnšek
Ali kdo ve kako omogočem PArental control na tem modemu, če mu nastavim Rule naprimer da dodam na seznam blokiranih domen red**be.com shranim in grem z brskanlnikom na omenjeno domeno, še vedno pridem gor brez težav?
Ali to sploh deluje?
Lp, Niko
Ali to sploh deluje?
Lp, Niko
-
Ne, Parental Control ne deluje. Pač še ena od zadev, ki so jo Telemahovci uspel zdrmat na tem modemu.
-
V bistvu mi ga je uspelo delno usposobiti, načeloma deluje, vendar računalniki, ki so na dovoljenem seznamu lepo pridejo na net razen na https:// te strani pa ne delujejo.
-
A mamo v mislih isto stvar? Blokirane domene? Men povsem ignorira vse vnose. Edina stvar, ki mi deluje je popolna blokada interneta za posamezne mašine.
-
Ja to imam v mislih, deluje v kombinaciji z nastavitvijo uporabnika, v naslednjem zavihku.
-
Bom sprobu zadevo še enkrat.