Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Vse o digitalni televiziji v kabelskih sistemih.

Moderators: komar, komar, komar

draski
Posts: 4
Joined: 28 Oct 2009, 03:30
Kabelski ponudnik: Zavod KTV Na Jami (Telemach)
Paket: Premium paket (vse)
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE40B7090

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by draski » 12 Oct 2010, 06:47

pa je res možno da se v parih dneh signal tako poslabša... od februarja letos je vse delovalo brez težav...

Žal zamenjava televizij ni tako lahko izvedljiva (pri Samsungu imam kabel za elektriko speljan skozi režo in bi moral spet serviserja klicati, da mi ga odmontira...), tako se bom kar obrnil na operaterja in videl, kaj bodo oni rekli.

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by DognerDJ » 12 Oct 2010, 08:22

Samsung ima fiksen el. kabel ? Al ma PC varijanto ?

Meni osebno signal doma zelo niha - očitno se poslabša, če katerega novega priklopijo ?!

okram
Posts: 9
Joined: 30 Aug 2010, 14:41
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Lastovka Krim
DVB-C Sprejemnik: Samsung TV, CI modul

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by okram » 12 Oct 2010, 10:44

DognerDJ wrote:Očitno imaš slab signal pri Samsungu ! Lahko je kriv delilnik, kabel, ....
Tudi pri mojem Samsungu so se pojavljale motnje le na eni frekvenci in krivec je bil wireless dongle v usb-ju. Rešil sem tako, da sem ga dal na 20cm podaljšek, kar je opisano tudi v navodilu za TV. Motnje so lahko tudi zaradi kakšne druge usb priklopljene naprave (disk...), ki je preblizu sprejemnika.

draski
Posts: 4
Joined: 28 Oct 2009, 03:30
Kabelski ponudnik: Zavod KTV Na Jami (Telemach)
Paket: Premium paket (vse)
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE40B7090

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by draski » 12 Oct 2010, 11:16

DognerDJ wrote:Samsung ima fiksen el. kabel ? Al ma PC varijanto ?

Meni osebno signal doma zelo niha - očitno se poslabša, če katerega novega priklopijo ?!
Samsung LED sprejemniki imajo (vsaj B serija) el. kabel fiksen v tv. Ker sem ob priklopu imel zgolj manjšo režo med polico in vtičnico so mi morali iz servisa priti na dom, da so kabel odšrafuali iz sprejmnika, ga speljali čez režo in pritdili nazaj.

Moje razmišljanje je prav tako, da so verjetno kakšnega novega uporabnika spodaj (sem v najvišjem nadstropju) priklopili, samo še vedno ne razumem, da mi pa druga tv deluje normalno.

cusco112
Posts: 2
Joined: 19 Dec 2010, 19:21
Kabelski ponudnik: telekom

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by cusco112 » 19 Dec 2010, 19:45

Mogoče je malo butasto vprašanje ampak vseeno( nikjer nisem našel odgovora)?

Torej jaz mam kabelsko pri telemachu. Zraven sem dobil en digitalni sprejemnik ki ga imam priključenega na glavno TV.
Mam pa še eno TV na kateri dobim samo nekaj kanalov in še to v slabši kvaliteti ( ta TV ima tudi vgrajen digitalni sprejemnik), zato me zanima kaj morem narediti, da bom imel isto kanalov kot na prvi televiziji??

hvala

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by DognerDJ » 19 Dec 2010, 19:55

Poglej prvi post v tej temi !

tanist
Posts: 20
Joined: 30 Jun 2011, 22:48
Kabelski ponudnik: upc telemach

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by tanist » 05 Jul 2011, 12:00

ja če imaš sprejemik ti avtomacko intalatera kanale in programe sprejemnik cisco naredi vse sam jaz nimam nobenih težav razen dodatna kartica ki stane 52e bom poćakal včasih pa kar sam inštalatira če ka zazna cisco je kar vredu sprejemnik nimam kaj rećt lp tanist

tanist
Posts: 20
Joined: 30 Jun 2011, 22:48
Kabelski ponudnik: upc telemach

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by tanist » 27 Oct 2011, 17:55

moje menje je tako će imaš dvb sprejemik nitreba si delat stroškov za conax kartico jaz imam dvb cisco pretvornik pa je super nimam nobenih teža glede katic će si pa telemahov naroćnik pol pa poklići pa se zmeni

yasny
Posts: 121
Joined: 15 Sep 2009, 16:42
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0 M+
DVB-C Sprejemnik: LCD Philips 32PFL5405

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by yasny » 12 Oct 2012, 07:45

Imam eno vprašanje za tiste, ki imajo STB CISCO 3375. Ali se da spreminjati vrstni red kanalov?

Frenky
Posts: 89
Joined: 03 Aug 2010, 09:29
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Kako sprejemati "digitalne" programe ?

Post by Frenky » 25 Oct 2013, 11:30

Eno vprašanje...
Telemach ima DVB-C max za 2 TV v gospodinjstvu. Na še enem dodatnem lahko kljub temu za silo še vedno analogno spremljam, kajne?
Pa še to; doma imam že en dvb-c zunanji sprejemnik, eden mi pa pripada z naročnino; za tega zunanjega dobim verjetno kartico. Se za to kaj plačuje dodatno?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests