Kako zakleniti določene programe ?

Vse o digitalni televiziji v kabelskih sistemih.

Moderators: komar, komar, komar

Post Reply
User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1785
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Kako zakleniti določene programe ?

Post by DognerDJ »

Ker so v shemi določeni programi namenjeni odraslim lahko le te "zaklenete" na sledeč način:

Blokiranje "porno" programov:
Handan
Pritisnite tipko [MENU], nato se postavite na opcijo ZAŠČITENI DOSTOP in pritisnite [OK]. Zdaj izberite opcijo CONAX in pritisnite [OK]. Pomaknite se na zadnjo opcijo OCENJEVANJE PRIMERNOSTI ZA OTROKE in pritisnite [OK]. Vtipkajte kodo PIN, privzeta je 1 2 3 4. Zdaj izberite VSI GLEDALCI in pritisnite [OK]. Za izhod dvakrat pritisnite [EXIT].


KAON
Pritisnite tipko [MENU], nato se postavite na opcijo CA SISTEM in pritisnite [OK].
Izberite opcijo CONAX MODUL, pritisnite [OK],
izberite opcijo MATURITY RATING in pritisnite [OK].
Vtipkajte kodo PIN, privzeta je 1234.
Izberite GENERAL AUDIENCE in pritisnite [OK],
nato dvakrat pritisnite [EXIT].
Blokiranje ostalih programov:
Handan
Na kateremkoli programu pritisnite tipko [OK], da se pokaže seznam programov. Nato pritisnite belo tipko [?]. Odpre se meni Uredi, na katerem izberite opcijo Zakleni/Odkleni in nato pritisnite [OK]. Če vas vpraša za kodo PIN, je tovarniška koda 1 2 3 4, če pa ste jo spreminjali, vtipkajte svojo. Zdaj na seznamu izberite program, ki ga želite zakleniti. Ko ste ga izbrali, pritisnite [OK], da se poleg njega pojavi ključavnica. Ko imajo vsi programi, ki jih želite zakleniti, ključavnico, pritisnite [MENU] in na vprašanje, ali želite shraniti, odgovorite z DA.

KAON
Pritisnite tipko Menu. Postavite se na Urejanje kanalov in pritisnite tipko OK. Vtipkajte kodo 0 0 0 0 (4 ničle). Če koda ne deluje, pritisnite barvne gumbe na daljinskem upravljalniku v naslednjem vrstnem redu: rdeč-zelen-rumen-moder). Pritisnite rdeči gumb (spremeni ureditveni).
Pomaknite se na Zaklenjen ter pritisnite tipko OK. Na vsakem programu, ki ga želite zakleniti, pritisne tipko OK. Izbrani kanal se doda na desno polovico zaslona. Ko končate z izborom programov, pritisnite EXIT ter OK, da shrani spremembe.

Post Reply