Page 7 of 10

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 31 Oct 2010, 19:33
by lali12
Zdravo
Sem nov na forumu in bi se kar pridružil temi. Sam imam Philipsov LCD, veliko sem jih že nastavljal ( iskanje kanalov, nastavitve interneta, itd.. ), pri Philipsovem modelu 32PFL7605H mi je pa zmanjkalo idej. Če v nastavitvah za iskanje nastavim na Finsko najde samo 28 digitalnih programov, na Nemčijo najde 28 digitalnih in vse analogne, na Belgijo samo analogne, v vseh nastavitvah pa ne najde nobenega radijskega programa. V glavnem v vseh primerih mi ne najde vseh DIGITALNIH programov. Ponudnik je KRS DRAVOGRAD oziroma KRS SELNICA.

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 31 Oct 2010, 19:55
by DognerDJ
Niso v letošnjim modelih že porihtali to sranje z izbirami držav ?

Sem tudi jaz lani kolegu nastavljal Philipsa in priznam, skoraj sem rodil zraven :)

Si probal tudi ročno iskanje ( predvidevam, da je to rezultat avtomatskega iskanja ) ?

Probaj z Telemach-ovimi frekvencami in nastavitvami ( razen, če ti bo kateri uporabnik KRS podal prave frekvence z parametri ).

Na zunanjem sprejemniku ti najde vse programe ?

p.s. možno je tudi, da imaš na liniji še stare ojačevalce, ki višjih frekvenc ne "prenašajo".

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 31 Oct 2010, 20:17
by lali12
Na zunanjem sprejemniku najde komplet vse digitalne programe. Signala pokaže 90-100%.
Sem že razmišljal o posodobitvi softvera na LCD-ju. Pri enem mi je enkrat pomagal update za nastavitve interneta.
Pred updejtom je izgubljal povezavo, po njem pa dela BP.
Ali je možno, da bi bil v okvari sam digitalni sprejemnik ?
Ne vem, ali je kaka skrita nastavitev v tem modelu ?
DognerDJ
A misliš, da bi mi našlo programe če bi poskusil s frekvenco (466MHZ) ?
Poskusil bom še LCD prenesti na mojo lokacijo, kjer mi delajo 4-je LCD-ji brez problemov ( 2x philips, 1x LG, 1x Sony ).
A mislite, da bi upoštevali garancijo, če bi jim razložil kaj ne dela ?

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 31 Oct 2010, 21:49
by DognerDJ
Lahko je mali miljon stvari, ki bi lahko šle narobe. Na zunanjem sprejemniku preveri eno frekvenco, bitno hitrost in modulacijo ki je LD ne najde. Nato s temi parametri probaj ročno poiskat programe na LCD-ju. Če to nebo delalo pol ti drugega ne preostane, da pokličeš na uraden servis in vprašaš kaj bi lahko bilo narobe ( pred tem pa ti priporočam, da naložiš novi firmware, če je sploh na voljo ).

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 01 Nov 2010, 19:06
by lali12
Nadgradil firmware, poskusil ročno vnašanje frekvenc in ni nič boljše :evil: .
Sem dal opcijo iskanja celoten spekter po 1MHZ pa spet nič. Frekvence sem prepisal iz digitalnega sprejemnika, in si jih lahko ogledate Image
Prišel sem do naslednje ugotovitve, in sicer, da ne najde
nobenega programa od 314 MHZ do 442 MHZ in od 482 naprej pa spet nič.
Govorim za digitalne frekvence, ker analogne je našel. Nima pa smisla gledat analogne programe, če mora delati digitalno.
A mislite, da je zrel za servis :oops: , ali je še kakšna fora kje ?

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 01 Nov 2010, 19:49
by DognerDJ
Preden ga odneseš na servis raje pokliči, če ni kaka finta pri samih nastavitvah.
Verjetno imaš ob iskanju izbrano modulacijo QAM64 in bitno hitrost 6875 ? Frekvenco 306 in 450 pa ti najde ?

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 01 Nov 2010, 21:42
by kupid
Vem samo to,da je moj Philips takoj najdel vse kanale.
Če sem nastavil na Finsko mi je najdel samo digitalne kanale,na Nemčiji pa oboje!

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 02 Nov 2010, 06:26
by lali12
DognerDJ

Ja frekvenco 306MHZ in od 450MHZ ter do482 MHZ mi najde. Saj ravno zato ne vem več kaj bi lahko bilo.
A je kaj narobe s sprejemnikom, ali pa so kakšne nastavitve.
Bom poklico na Philips, potem pa poročam.

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 26 Dec 2010, 19:52
by gassper
Jaz imam Philips 7605 in sem pri ponovem avtomatskem iskanju kanalov izbral Nemčijo namesto Slovenije. Potem mi je našel vse digitalne programe na Telemachu.

Re: Kako poiskati nove programe ?

Posted: 27 Dec 2010, 07:03
by lali12
Philips je bil na servisu in sedaj dela kot mora. Napaka na sprejemniku.