Kako poiskati nove programe ?

Vse o digitalni televiziji v kabelskih sistemih.

Moderators: komar, komar, komar

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Kako poiskati nove programe ?

Post by DognerDJ » 19 Oct 2009, 10:25

Ker dosti uporabnikov še vedno ne zna poiskati novih programov je spodaj napisan kratki vodnik:
Za ponovno osvežitev programov je potreben naslednji postopek:

HANDAN
Na daljinskem upravljalniku pritisnete tipko [MENU], nato se postavite na opcijo NAMESTITEV in pritisnete [OK], izberete ROČNO ISKANJE in pritisnete [OK], preverite vrednosti, ki morajo biti:
Frekvenca [434.0 MHz]
Prilagajanje [64 QAM]
Hitrost snemanja [6875]
Tip iskanja [Omrežje]
Brezplačen/zaščiten tip [Vse]

in se postavite na zadnjo opcijo ZAČETEK ISKANJA ter pritisnete [OK].
Po končanem iskanju pritisnete [OK].
Za izhod iz menija pritisnite še [EXIT] in vsi programi bi morali delovati.


KAON
Pritisnite tipko [MENU], izberite ROČNO ISKANJE in pritisnite [OK]. Če vas vpraša za kodo PIN, je le-ta 0 0 0 0.
Na zaslonu bi zdaj morali videti naslednje vrednosti:
Frekvenca [434000]
Simbolna hitrosti [6875]
Konst. [64 QAM]
Obrnjen [Auto]
Omrežje [Vključi]

Zdaj pritisnite tipko [OK].
Počakate, da se iskanje konča. Nato trikrat pritisnite tipko [OK] (enkrat za potrditev konca iskanja, enkrat za potrditev seznama kanalov in enkrat za shranitev kanalov). Za izhod iz menija pritisnite še [EXIT] in vsi programi bi morali delovati.
Pri ostalih sprejemnikih so pomembne naslednje informacije ( NIT ):

Frekvenca [434000 oziroma 434 ]
Simbolna hitrosti [6875]
Konst. [64 QAM]

User avatar
miki
Posts: 172
Joined: 29 Aug 2009, 07:27
Location: Maribor (Košaki)

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by miki » 19 Oct 2009, 10:58

Imam Handana DVR in me zanima, ker še nisem probal kaj se zgodi. Če iščem avtomatično ne ročno se mi programi zmešajo ali nove doda na konec seznama?

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by DognerDJ » 19 Oct 2009, 11:04

Meni jih doda na konec liste, ostale pusti pri miru ( neaktivnih starih pa ne gre nikakor izbrisat - velja za Handan ).

Problem pa nastopi pri mojem LCD-ju ( Samsung ). Pri avtomatskem iskanju mi zbriše vse prej nastavljene in sortirane digitalne programe. Edina rešitev je ročno iskanje s točno določenimi frekvencami zato se bomo potrudili, da bomo pri novih programih, ki bodo dodani v sistem napisali zraven imena še ostale podatke.

test1
Posts: 130
Joined: 31 Aug 2009, 22:25
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Digital L
DVB-C Sprejemnik: Handan HD, DVR

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by test1 » 19 Oct 2009, 22:12

hej.. ma jaz sem to naredil (handan dvr) in ni nobenih novih programov - lokacija MS !

lp

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by DognerDJ » 19 Oct 2009, 22:21

V digitalno shemo pridejo novi programi 1. novembra !

test1
Posts: 130
Joined: 31 Aug 2009, 22:25
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Digital L
DVB-C Sprejemnik: Handan HD, DVR

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by test1 » 20 Oct 2009, 10:31

oj, ja saj vem ampak sem upal da temu ni tako :)))))

DownTaker
Posts: 285
Joined: 23 Sep 2009, 22:14
Kabelski ponudnik: Elektro Turnšek
Paket: paket MIX L + HD
DVB-C Sprejemnik: Sony Bravia 40W5820

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by DownTaker » 22 Oct 2009, 23:57

Predlagam da se odpre tema o programskem vmesniku na digitalnem sprejemniku.
Tega gledam že več let in ga imam poln k**** :D Dober bi blo da to mal osvežijo.
Pa še to.
Sam imam KOAN-a in ne znam naštimat timer za samostojni izklop.
A ga sploh premore?

Rocky
Posts: 156
Joined: 20 Sep 2009, 16:00
Kabelski ponudnik: Telemach,rotovž, Lenart
Paket: DTV 3.0 M+
DVB-C Sprejemnik: handan 5000
Location: Lenart

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by Rocky » 23 Oct 2009, 21:47

Zakaj dodajajo nove kanale preko obstoječih? Zakaj jih ne dajo na konec seznama? In če ta možnost ne gre, zakaj prepisanih kanalov ne dajo na konec seznama?

palma
Posts: 1
Joined: 22 Jan 2010, 19:34

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by palma » 22 Jan 2010, 20:17

Pozdravljeni
sem relativno novi lastnik LCD z dvb-t in dvb-c kanalnikom. LG sem nastavil brez problema, imam pa težave s philipsom 32PLF5604H. Nikakor ne gre. Na netu prebral, da se mora regija nastavit na francijo, nemčijo, ... samo ne ne Slovenijo, težava pa je, da ne pridem do menija za nastavitev države. Poskušal sem z ročno nastavitvijo, pa nobenega uspeha.
Vprašanje :
1.ali kdo ve, kako se nastavi ta tip TV

User avatar
54m5p33d
Posts: 4
Joined: 16 Sep 2009, 12:23
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0 XL +
DVB-C Sprejemnik: Philips 42PFL5604H, Cisco 8398 DVB
Location: Ljubljana

Re: Kako poiskati nove programe ?

Post by 54m5p33d » 24 Jan 2010, 15:39

palma wrote:Pozdravljeni
sem relativno novi lastnik LCD z dvb-t in dvb-c kanalnikom. LG sem nastavil brez problema, imam pa težave s philipsom 32PLF5604H. Nikakor ne gre. Na netu prebral, da se mora regija nastavit na francijo, nemčijo, ... samo ne ne Slovenijo, težava pa je, da ne pridem do menija za nastavitev države. Poskušal sem z ročno nastavitvijo, pa nobenega uspeha.
Vprašanje :
1.ali kdo ve, kako se nastavi ta tip TV
zdravo!

Greš pod nastavitve

Namestitev -> Namestitev kanala -> Samodejna namestitev

Nato izbereš ponovna namestitev in pod naslednjim korakom te mora vprašati za državo

LP
Žiga

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests