Težave z digitalno TV

Vse o digitalni televiziji v kabelskih sistemih.

Moderators: komar, komar, komar

halozan
Posts: 11
Joined: 11 Nov 2009, 14:04
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: DTV 3.0L
DVB-C Sprejemnik: Philips LCD 8404H

Re: Težave z digitalno TV

Post by halozan » 11 Feb 2010, 15:36

Za občasno prekinitev signala je lahko kriva tudi zaščita pred strelo.

Tast je imel pred Sony-em priklopljenega Belkina in je vsake toliko časa zmanjkalo (za 1-2s) signala potem pa je bilo v redu.
Sedaj ima antenski kabel vezan mimo in deluje B.P.

Lp,

sade
Posts: 152
Joined: 30 Dec 2009, 18:32

Re: Težave z digitalno TV

Post by sade » 12 Feb 2010, 17:52

Pri ET: ce kdo slucajno gleda Hallmark , je treba podnapise rocno izbrat in sicer so slovenski pod oznako tam, tole bo verjetno vsaj do ponedeljka....

Pa isto pri ET: ce ma kdo slucajno kak sprejemnik , ki razporedi programe glede na razpored v NIT tabeli( kak KAON, al pa TECHNISAT, tega v vecini ne pocnejo tunerji v TV-jih) in si jih ni razporedil sam ( favorites ali podbno) , lahka da zdej ponovno iskanje in ne bo mel vec programov od mesta 1000 , ampak bojo od 1 naprej..., ker so bila prejsnji teden se urejena programska mesta v NIT tabeli.....



Lp!

DownTaker
Posts: 285
Joined: 23 Sep 2009, 22:14
Kabelski ponudnik: Elektro Turnšek
Paket: paket MIX L + HD
DVB-C Sprejemnik: Sony Bravia 40W5820

Re: Težave z digitalno TV

Post by DownTaker » 12 Feb 2010, 18:16

Kaona sem posodobil mislim da prejšn tedn in že imam lepo programe od 1 naprej na drugem LCD.
Tiste št. od 1000 naprej so bile mal nam uporabnikom neprijazne :)

User avatar
Izi
Posts: 179
Joined: 06 Nov 2009, 13:18
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Razširjeni paket
DVB-C Sprejemnik: TechniSat DIGIT HD4-CX
Location: Ljubljana

Re: Težave z digitalno TV

Post by Izi » 12 Feb 2010, 20:17

Hvala za obvestilo. Na Optiboboxu so bili cel teden programi premaknjeni za 200 mest.
Sedaj pa so končno spet lepo od 1 naprej.
(tudi nekateri TV sprejemniki znajo programe razporediti po NIT tabeli)

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1789
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Težave z digitalno TV

Post by DognerDJ » 13 Apr 2010, 17:12

Danes vklopim TV in vidim Info TV čez celi ekran - ko sem že mislil, da so porihtali 16:9 preklop sem ugotovil, da oddajajo v po višini raztegnjeni 4:3 sliki.

Na 16:9 ekranu slika sedaj zgleda super, na 4:3 pa katastrofalno :)

User avatar
robirobertorle
Posts: 494
Joined: 20 Sep 2009, 12:54
Kabelski ponudnik: Siol kabelska
DVB-C Sprejemnik: LCD TV Sony Bravia 40 KDL 46 EX 720
Location: Orle

Re: Težave z digitalno TV

Post by robirobertorle » 13 Apr 2010, 17:45

Sem mislil da je 16:9, sicer pa je lepa slika

Uki
Posts: 191
Joined: 25 Oct 2009, 21:07
Kabelski ponudnik: Telemach ( Maribor - Rotovž )
Paket: Digitalni trojček L+ (HBO) + HD
DVB-C Sprejemnik: Sony Bravia 40W4000

Re: Težave z digitalno TV

Post by Uki » 14 Apr 2010, 14:51

Na 32-inčni bravii pri kolegu odreže del "news ticker-ja", tako da to ni ravno najboljša rešitev...

Naj raje dodajo INFO HD!

sade
Posts: 152
Joined: 30 Dec 2009, 18:32

Re: Težave z digitalno TV

Post by sade » 14 Apr 2010, 20:20

Uki wrote:Na 32-inčni bravii pri kolegu odreže del "news ticker-ja", tako da to ni ravno najboljša rešitev...

Naj raje dodajo INFO HD!

Ja sej naj se mal poigra z nastavitvami pa ne bo vec 0 odrezan

Uki
Posts: 191
Joined: 25 Oct 2009, 21:07
Kabelski ponudnik: Telemach ( Maribor - Rotovž )
Paket: Digitalni trojček L+ (HBO) + HD
DVB-C Sprejemnik: Sony Bravia 40W4000

Re: Težave z digitalno TV

Post by Uki » 15 Apr 2010, 10:25

Smo poskusili, a slika ostaja enaka ne glede na naše posege.

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1789
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Težave z digitalno TV

Post by DognerDJ » 15 Apr 2010, 13:25

To ima odrezano na analognem signalu al digitalnem ?

Pri meni na 4:3 LCD-ju pri analognem signalu odreže zgoraj in spodaj, pri digitalnem pa ne ( tam je samo raztegnjena po višini ).

Pri 16:9 LCD-ju pa nimam nastavljenih analognih programov, tak da ne vem kak je tam stanje.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests