Telemachov odnos do strank

Vse o digitalni televiziji v kabelskih sistemih.

Moderators: komar, komar, komar

TV-OFF
Posts: 1
Joined: 29 Feb 2012, 22:07
Kabelski ponudnik: Telemach

Telemachov odnos do strank

Post by TV-OFF » 29 Feb 2012, 22:38

Spet sem jezen na Telemach! Ker na njihovi strani nisem našel možnosti za pritožbe, upam, da lahko tukaj tole objavim.

Na kratko: Po telefonu mi je prijazna gospa s Telemacha brezplačno ponudila neko škatlico za to, da bo več programov in še 2 EUR nižjo naročnino. Kdo pa se ne bi strinjal s tem? Zamolčala pa je, da zahtevajo vezavo na njih za 12 mesecev, sicer plačaš 80 EUR za stroške odjave.

Z monterjem sem se dogovoril za termin. Ob montaži je bila doma moja mati, ki je mislila, da če se je sin zmenil, bo že prav. In je pač "nekaj" podpisala - pogodbo s katero se vežeš na Telemach za 12 mesecev. Saj, če bi mi gospa po telefonu to lepo povedala in razložila, bi se po premisleku najbrž celo strinjal. Tako pa se počutim že drugič z njihove strani opeharjenega in imam namen odjaviti čim bo možno.

Prvič so me razjezili, ko so mi kar v nedogled računali Internet po višji ceni, čeprav so vmes spremenili pakete in me seveda niso nič opozorili na to.

LP T

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1784
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Telemachov odnos do strank

Post by DognerDJ » 01 Mar 2012, 02:35

Žal živimo v takem svetu, ko moreš 2x prebrat, preden kaj podpišeš - tudi sam sem se že večkrat "nasankal" v preteklosti.

Upam, da to na TM-ju berejo ( da bodo v prihodnosti bolj pozorni na te reči ).

User avatar
pilot
Posts: 403
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

Re: Telemachov odnos do strank

Post by pilot » 01 Mar 2012, 13:44

Mene bolj zanima, kaj bo ko bom nekoč en dan odjavil Telemach... in obdržal oba digitalna sprejemnika ki jih imam doma... V pogodbi nikjer ne piše, da jih je potrebno vrniti, ko se ti vezava izteče... :mrgreen:

nikolaj73
Posts: 12
Joined: 12 Sep 2010, 09:00
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Telemachov odnos do strank

Post by nikolaj73 » 01 Mar 2012, 15:35

Strošek priključnine 0 EUR, obdobje vezave naročniškega razmerja 12 mesecev od dneva sklenitve te pogodbe. Naročnik se zavezuje, da v obdobju vezave naročniškega razmerja ne bo odstopil od te pogodbe oziroma ne bo povzročil prenehanja veljavnosti te pogodbe. V nasprotnem primeru se naročnik zavezuje vrniti izvajalcu celotno opremo, ki je bila izročena ob sklenitvi te pogodbe v skladu s pogoji ponudbe opredeljene v prejšnji točki te pogodbe, ter plačati strošek predhodne prekinitve pogodbe v višini 80 EUR
Št. kartic: 1 Št. sprejemnikov: 1
To piše tudi na tvoji pogodbi.

Če se kdo počuti opeharjenega, ker mu niso povedali za vezavo, lahko brez skrbi odstopi od storitve, bo pa nosil stroške priključitve. Vse piše v pogodbi, katere sestavni del so splošni pogoji, ki ste jih dobili ob podpisu pogodbe, najdete pa jih tudi na internetu (http://info.telemach.si/pdf/SplosniPogo ... olocbe.pdf)

User avatar
komar
Posts: 381
Joined: 30 Aug 2010, 13:15
Kabelski ponudnik: Telemach (Ljubljana in okolica)
Paket: Digitalni paket SILVER 2, UniFi do 10 Mbps/1 Mbps, začetni paket
DVB-C Sprejemnik: Handan CV-6000 DVR

Re: Telemachov odnos do strank

Post by komar » 01 Mar 2012, 16:04

TV-OFF: če si član Facebooka, lahko objaviš pritožbo na Telemachovi Facebook strani. Nekaj podobno ostrih kritik sem namreč v preteklosti že videl tam...

Nikolaj73: "pilot" se sprašuje, kaj se zgodi z opremo po izteku vezave in ne med samim trajanjem vezave...
Napoved vremena za april 2019: http://forum.zevs.si/index.php/topic,6869.0.html
Satelitske, radarske slike in animacije: http://forum.zevs.si/index.php/topic,6478.0.html

nikolaj73
Posts: 12
Joined: 12 Sep 2010, 09:00
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Telemachov odnos do strank

Post by nikolaj73 » 01 Mar 2012, 18:13

Oprema je v najemu ves čas uporabe storitve. Vezava je samo, da se izogneš stroškom priklopa.
Lahko skleneš tudi pogodbo brez vezave, takrat so pač stroški priklopa.

User avatar
pilot
Posts: 403
Joined: 28 Sep 2009, 20:11
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold trojka Extra (150/4 Mbps)
DVB-C Sprejemnik: Philips, LG
Location: Ljubljana

Re: Telemachov odnos do strank

Post by pilot » 02 Mar 2012, 15:03

Meni je vezava že zdavnaj potekla, se mi zdi da enkrat leta 2009. Tako da nisem več "vezan" na njih. In v pogodbi nikjer ne piše, da moram vrniti opremo če prekinem naročniško razmerje.

test1
Posts: 130
Joined: 31 Aug 2009, 22:25
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Digital L
DVB-C Sprejemnik: Handan HD, DVR

Re: Telemachov odnos do strank

Post by test1 » 02 Mar 2012, 18:23

hm... pomoje moraš... saj moja izkušnje glede odpovedi telekomovega ISDN priključka ter interneta... po 4-5 letih (obvezna vezava se mi zdi je bila 2 let) da sem jih obvestil da prekinjam... (prej seveda vse zriktal preko telemach-a) in nato moral sam odnesti modem ter vso njihovo opremo v mobitel center... in so mi dali nek dokument za podpisat in to je bilo to! brez plačanja kaj koli.... + telefon so mi pustili...

User avatar
robirobertorle
Posts: 493
Joined: 20 Sep 2009, 12:54
Kabelski ponudnik: Siol kabelska
DVB-C Sprejemnik: LCD TV Sony Bravia 40 KDL 46 EX 720
Location: Orle

Re: Telemachov odnos do strank

Post by robirobertorle » 02 Mar 2012, 18:55

Tudi meni je preteklo že 2 leti nazaj, toda sedaj ko sem šel drugam, sem moral vse vrniti!

User avatar
vest3000
Posts: 2
Joined: 01 Mar 2011, 20:43
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Telemachov odnos do strank

Post by vest3000 » 02 Mar 2012, 19:11

:oops:

No da še jaz povem mojo zgodbo ... :

V začetku leta 2011 sem večkrat "sitnaril" z maili na info@ Telemach, kdaj bo končno Lastovka trojček priletela tudi na Krvavec, ker sem takrat uporabljal še njihovo Lastovko MMDS (staro) in to od samega začetka ko je bila postavljena. No v glavnem kmalu v začetku leta v mesecu februarju 2011 pa dobim ponudbo, da bo nova Lastovka trojček na Krvavcu startala 15. marca in da lahko kot uporabnik stare Lastovke, brez stroškov preklopim na nolo Lastvko. To sem tudi z veseljem storil in res brez stroškov. No pozneje enkrat sem šel brat pogodbo in sem ugotovil, da imam na novi Lastoki vezavo 12 mesecev (čeprav tega pri ponudbi ni bilo navedenga :D), pač moja krivda ker nisem prebral sicar pa nič hudega sem si rekel. V lanskem letu (poleti) predvesm ob nevihtah oziroma že zelo močni oblačnosti, pa je signal kar večkrat padal in izginjal (čeprav je moja zračna oddaljenost cca 7-10 km in popolnoma čista vidljivost stoilpa) in sem v septembu 2011 sklenil, kljub temu da imam vezavo, da bom paket Lastovka trojček iz "L+" zmanjšal na najmanjšega "S" in še enkrat preizkusil SiOl-ov trojček, ki pa mi je pred leti, ko sem ga preizkušal še bolj šepal kot Lastovka trojček.

V glavnem klical sem na Telemach s prošnjo, da mi spremenijo paket iz L+ v S. Ja ni problema je dejal operater (da bom dobil obrazec po pošti, katerega naj podpisanega vrnem). OK v 2 dneh pa na moje presenečenje dobim novo pogodbo podobno kot jo že imam, s tem da je bila na tej vezava 18 mesecev. Hmmm... kličem ponovno na Telemach in povem, da jaz ne rabim nove pogodbe ker jo že imam, da bi rad samo v isti storitvi menjal paket, kar pa nima vpliva na pogodbo in da nove pogodbe ne bom podpisal. No po prepričevanju so me prevezali do neke gospe, ki mi je rekla, da sem novo pogodbo dobil pomotoma in da mi bo poslala obrazec za spremembo paketa. No tega sem nato po enem tednu tudi dobil (ker naj bi se eden vmes izgubil, ko so mi ga poslali), čeprav sem pozneje ugotovil, da bi si ga lahko natisnil iz njihove strani. Ta gospa mi je povedala tudi, da lahko podpisan obrazec za spremembo paketa vrnem preko mail-a kot priponko, kar sem tudi storil in zadeva je bila končno urejena. Paket spremenjen v S razen, da sem moral pismeno (preko maila) odjaviti tudi dodatne storitve (Cinemax + HD).

Oktobra vzamem tudi SiOl trojčka, da ga spet preizkusim in ugotovim, če bo bolje delal kot pred leti (menda so pa že kaj porihtali ta mpeg4 - zaradi oddaljenosti od centrale drugega ne morem). Sicer se doma kar malo poslabšajo odnosi, ko imam kar 2 storitvi, pa se počasi malo poležejo. No v glavnem od novembra dalje sem preizkušal kar oboje (no net na Lastovki je tako počasen zaradi paketa S, da ni nič), ravno toliko nor pa nisem bil, da bi se še pri SiOl-u vezal, tako da sem razmišljal katero storitev naj v marcu, ko mi poteče vezava na Lastovko trojček (ta mesec) obdržim, katero pa odjavim. Aja SiOl trojček do 10mb pri meni dela s tem, da deluje net samo tja do 6,5mb, pa tudi TV ga občasno kar lomi kocke, izpadi (sicer veliko maj kot pred leti, samo ... ni to ravno to). Vseeno pa se moram odločit, kaj je bolj moteče SiOl ali občasne vremenske motnje (no lani poleti je bilo kar dosti neviht) na Lastovki. Spet sem dolgo razmišljal, kaj naj odjavim v tem mesecu in si rekel, bom pa še enkrat nazaj vklopil paket L+, da še v teh 14 dneh vidim razliko še v netu (Siol do 10 s tam okoli 6mb in Lastovko 4mb) in zopet danes kličem Telemach-ov center s prošnjo da mi spremenijo paket iz S v L+, ker pa sem vedel kako stvar poteka sem poslal tudi mail na njihov info center, kateremu sem priložil podpisan obrazec za zamenjavo paketa in neverjetno .... :
>
> From: Jaz [mailto:jaz@telemach.net]
> Sent: Friday, March 02, 2012 12:52 PM
> To: info@telemach.net
> Subject: SPREMEMBA PAKETA LASTOVKA TROJČEK
>
>
>
> Prosim za spremembo paketa iz LASTOVKA TROJČEK S v LASTOVKA TROJČEK L+ .
>
> prilagam obrazec za spremembo paketa
>
> Lep pozdrav
>
> S Spoštovanjem.
>
>
> Jaz Osebno

>
Dne 2.3.2012 15:54, piše info@telemach.net:
>
> Spoštovani g. Jaz,
>
>
> v naslednjih dneh boste po pošti prejeli v podpis pogodbo za spremembo lastništva priključka. Prosimo če preverite vpisane podatke, jih po potrebi popravite, ter nam en izvod podpisan vrnete v priloženi povratni kuverti.
>
>
>
> Lep pozdrav,
>
> Telemachova delavka
>

> From: Jaz [mailto:jaz@telemach.net]
> Sent: Friday, March 02, 2012 16:31 PM
> To: info@telemach.net
> Subject: Re:SPREMEMBA PAKETA LASTOVKA TROJČEK

>Prosim ????, pa saj to je neverjetno,

>že res da je petek samo dajte prosim, še enkrat preberite moje prvo sporočilo in prošnjo za menjavo paketa (kateremu je že priložen podpisan obrazec za spremembo paketa iz LASTOVKA TROJČEK S v LASTOVKA >TROJČEK L+) .... ne pa neka nova pogodba o menjavi lastništva priključka ???
>
>Prosim da mi spremenite paket ali pa bom primoran odjaviti vaše storitve.

>Lep pozdrav
>

>Jaz Osebno
>
Se opravičujem, ker sem se toliko razpisal (najbrž sem slabe volje :roll: )

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest