Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Vse o digitalni televiziji v kabelskih sistemih.

Moderators: komar, komar, komar

krepki222
Posts: 9
Joined: 04 Jan 2015, 13:49
Kabelski ponudnik: Telemach

Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by krepki222 » 04 Jan 2015, 14:09

Pozdravljeni,odločam se za priklop,na kabelsko omrežje vzel bi samo tv ostalo bi pustil na optiki Telekom,zanimam me če je imel kdo priložnost,primerjat kvaliteto slike,na optiki Telekom in kabelski Telemach,ker na Telekomu sem zelo nezadovoljen z kvaliteto SD kanalov saj so močno kompresirani in na 47palčnem Philips tv ju praktično negledljivi.
Dobrodošla vakršna informacija pred priklopom,razen če me vaši komentarji ne bodo prepričali drugače.
LP

Digitalcek
Posts: 158
Joined: 15 Nov 2011, 16:12
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra Trojka - Optika (150/150 mbit/s)
DVB-C Sprejemnik: Sony

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by Digitalcek » 04 Jan 2015, 15:33

Menim, da ima Telemach daleč najboljšo kakovost slike na dig. tv

TV1
Posts: 98
Joined: 13 Sep 2011, 07:27
Kabelski ponudnik: Telemach digital trojček

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by TV1 » 05 Jan 2015, 08:56

Ko boš preklopil na Telemach HD boš šele videl kaj zmore tvoj TV. Ta komentar na SIOL forumu pove vse:
Image

krepki222
Posts: 9
Joined: 04 Jan 2015, 13:49
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by krepki222 » 05 Jan 2015, 20:18

Ker imam na obeh tv jih vgrajen DVB-C tuner verjetno ne potrebujem cisco sprejemnika ali bi ga vseeno vzel ker eden mi pripada.

User avatar
DognerDJ
Site Admin
Posts: 1783
Joined: 20 Aug 2009, 11:35
Kabelski ponudnik: Telemach Maribor ( TV ) / T-2 ( Internet )
Paket: Digitalni trojček L + HBO
DVB-C Sprejemnik: Samsung UE-40ES5500 , LG 50PV350
Location: Maribor ( Tabor )

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by DognerDJ » 05 Jan 2015, 23:41

Če ne boš pogrešal 72ur zamujeno kar lepo ostani na vgrajenem DVB-C-ju

krepki222
Posts: 9
Joined: 04 Jan 2015, 13:49
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by krepki222 » 06 Jan 2015, 15:37

Danes naročil brez digitalnega sprejemnika,dobim conax modul in kartico.

krepki222
Posts: 9
Joined: 04 Jan 2015, 13:49
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by krepki222 » 11 Jan 2015, 07:56

Kabelska je priklopljena,sem pa rahlo razočaran,zanima me če še komu,ki ima Conax modul in kartico,med prestavljanjem programov,kar naenkrat za določen program izpiše da je kodiran in ni slike to se zgodi večkrat,pomaga izklop televizorja in potem kanal spet dela.Televizor je Philips.

Druga zadeva so HD kanali pri katerih sem opazil,da pri premiku oseb ali predmetov puščajo sled za seboj,obris,meglico ne vem kako bi se pravilno izrazil.

Digitalcek
Posts: 158
Joined: 15 Nov 2011, 16:12
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra Trojka - Optika (150/150 mbit/s)
DVB-C Sprejemnik: Sony

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by Digitalcek » 11 Jan 2015, 12:41

Pri meni na Sony TV s kartico Conax se programi zelo hitro premikajo in niso kodirani. Najbolje bo da pokličeš na Telemach in jih zaprosiš da ti ponovno reaktivirajo kartico. Kar se pa tiče kakovosti HD programov pri meni ni nobenih težav in slika je tako kot se šika. LP

User avatar
krebs11
Posts: 13
Joined: 01 Feb 2010, 19:40
Kabelski ponudnik: Telemach
Paket: Gold Extra 80/4 Mbps
DVB-C Sprejemnik: LG 42LE5300,Edision Piccollo DVB-C HD,Edision ARGUS mini-T HD DVB-T, Philips dvdr 3575h

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by krebs11 » 20 Jan 2015, 23:49

Gledal sem program Discovery in opazil, da je zvok posnet pri nekaterih oddajah mono s 96 kbps, večina drugih programov ima stereo in vsaj 128 kbps ali 160 in 192 kbps. Res žalostno da majo še kar mono zvok in tako nizek bitrate.
LP

krepki222
Posts: 9
Joined: 04 Jan 2015, 13:49
Kabelski ponudnik: Telemach

Re: Kvaliteta slike na kabelski Telemach

Post by krepki222 » 21 Feb 2015, 19:18

V glavnem po enem mesecu uporabe kabelske sem razočaran še bolj,epg ima enourni zamik,navkljub točni nastavitvi ure na tvju,potem odklenjeni kanali se kar naprej zakodirajo tako da je potrebno ostranit kartico in vstavit ponovno,tretje hd kanali proplusa najbolj A kanal kocka ob večerih preverjeno cel teden med oddajo svet.
Razmišljam o vrnitvi conaks modula in kartice ter vse skupajn odjavit,kljub kazni 80€.

Še zmerom bom na boljšem kot pa da celo leto pustim 300€.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests